Wat eet jij vandaag?

Kies uit meer dan 2.480 recepten!

Laat je inspireren door onze heerlijke recepten van over de hele wereld, zo wordt de vraag ‘wat eten we vandaag?’ steeds makkelijker om te beantwoorden.

Over Ohmydish

Hoi! Ik ben Véronique, kom uit Limburg en woon in Zuid-Frankrijk. Passie voor o.a. koken, mijn moestuin, delen van recepten en onze drie honden!

Ohmydish bestaat sinds 2014 en ik plaats minimaal 5x per week een nieuw recept of keuken-gerelateerde inhoud. De recepten op Ohmydish zijn niet specifiek gezond, vegan, makkelijk of goedkoop maar zijn allemaal met liefde en passie gemaakt. Ik hoop dat jij net zoveel plezier hebt in het lezen van de recepten als ik in het maken ervan! Contact opnemen

Véronique van Ohmydish
Receptenboekje aanmaken

GRATIS receptenboekje

Je persoonlijke receptenboekje met al je favoriete receptenSla recepten op van Ohmydish, andere websites en jezelfMaak collecties aan om je opgeslagen recepten te sorterenSimpel en snel weekmenu's aanmaken

Recept van de dag

Wij hebben verschillende receptideeën voor je klaarstaan, zodat je inspiratie voor het eten kunt opdoen. Voor het recept van de dag hebben wij voor jou deze overheerlijke Pasta met gerookte zalm en groene asperges uitgekozen. Een pasta met gerookte zalm en groene asperges die heerlijk fris en een tikkeltje romig is door de citroensaus. De perfecte lente pasta! Volledig recept bekijken

Pasta met gerookte zalm en groene asperges
😍 19Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pasta met gerookte zalm en groene asperges

30 minuten
4 personen

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Aan de slag

Vul een grote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Kook hierin de pasta al dente.

Snijd ongeveer 2 cm van de onderkant van de groene asperges, je kunt deze eventueel ook afbreken dan zal de asperge breken op het punt waar deze houterig begint te worden. Besprenkel de asperges met olijfolie.

Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een slacentrifuge. Rasp de schil en pers het sap uit 2 citroenen.

Verhit een diepe bakpan op middelhoog vuur en rooster de pijnboompitten mooi goudbruin. Haal de pijnboompitten uit de pan en verhit olijfolie in dezelfde pan.

Bak de spinazie in delen in de bakpan en voeg hier na 2 minuten het citroensap en rasp aan toe. Laat het op middelhoog vuur zachtjes enkele minuten inkoken.

Seizoensproducten van mei 2024

Koken met de seizoenen

De maand mei staat in het teken van picknicks, verse salades, lunches in de zon en de eerste zondagse barbecues. De variatie aan lente producten neemt toe met de eerste kersen, verse erwten, asperges en de mooiste tomaten. Varieer er op los met de lekkerste pasta, risotto en hapjes tijdens de borrel. Het is immers steeds langer licht en dat vraagt om gezellige avonden.

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.