Heerlijk bijgerecht en een goede manier om smaak toe te voegen aan standaard bloemkool. Deze geweldige geroosterde bloemkoolpuree (vegan) is klaar in 40 min
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 02-09-2016, dit recept is voor 6 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Snijd de bloemkool in kleine stukken.
Je hoeft ze niet in mooie roosjes te verdelen, maar zorg wel dat alle stukken even groot zijn zodat ze evenredig gaar worden.
Pel de sjalot en knoflookteen en snijd in grove stukken.
Verdeel de sjalot, knoflook en bloemkool over de ovenplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout.
Rooster de bloemkool in de oven voor ongeveer 20 tot 30 minuten, afhankelijk van de grootte van de bloemkool stukken.
Zorg dat ze zo licht mogelijk van kleur blijven, zodat de puree een mooie kleur zal hebben. Pureer de bloemkool tot deze glad is.
Tip: je blender zal waarschijnlijk een moeite hebben met enkel droge ingredienten, daarom kun je steeds een beetje rijstmelk toevoegen tijdens het pureren.
Meng alles tot het glad is en breng op smaak met gemalen nootmuskaat, peper en zout.
Serveer deze heerlijke bloemkoolpuree als bijgerecht bij vele soorten hoofdgerechten, geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.