Een chocoladetaart met marsepein mousse is een zoete taart die perfect is voor Sinterklaas. Je kunt de mousse natuurlijk ook als dessert eten zonder taart!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 24-11-2016, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het maken van de chocolade cake. Klop hiervoor 110 gram boter met 150 gram suiker tot het luchtig is geworden, dit zal enkele minuten duren. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden en vet de springvorm in met boter.
Zeef het zelfrijzend meel en cacaopoeder in de grote kom en voeg een snuf zout toe. Voeg 1 voor 1 de eieren toe aan het luchtige boter mengsel.
Voeg geleidelijk het bloemmengsel toe en mix tot je een glad beslag overhoudt. Verdeel het beslag over de springvorm, het zal een dunne cake worden, en bak deze gaar in ongeveer 30 minuten.
Controleer met een houten prikker, als deze er schoon uit komt is de cake gaar. Laat afkoelen op een afkoelrek.
Week de gelatine blaadjes in koud water. Verwarm 50 ml van de room in een kleine sauspan. Knijp het water uit de gelatineblaadjes en los deze op in de warme room. Roer glad met een garde en zet opzij.
Klop de eigelen luchtig met 50 gram suiker. Het zal enkele minuten duren tot de eigelen wit en luchtig zijn geworden. Klop de resterende 300 ml room tot deze lobbig is, dit wil zeggen ongeveer yoghurt dikte.
Meng de lobbige slagroom met de gelatine room, marsepein likeur en eigelen tot het een glad mengsel is.
Ontvet de garde en kom van de elektrische mixer, dit kun je het beste doen met een paar druppels citroensap en een vel keukenpapier. Klop de eiwitten tot deze stevig zijn en spatel deze voorzichtig door het mengsel heen.
Zet de marsepein mousse in de koelkast voor minimaal 1 uur.
Voor de chocolade garnering smelt je de chocolade. Bekleed een bord strak met huishoudfolie en strijk hier de gesmolten chocolade dun over uit. Zet dit in de vriezer zodat de chocolade weer hard kan worden.
Rol de marsepein dun uit met een deegroller, om plakken te voorkomen bestuif je het aanrecht en deegroller met poedersuiker.
Snijd de chocolade cake in 2 dunne delen en bestrijk 1 deel met de helft van de marsepein mousse. Plaats de andere cake bovenop en verdeel er dan het andere deel van de mousse over.
Snijd de dun uitgerolde marsepein in dunne repen en bekleed er de zijkant mee. Breek de dun uitgestreken chocolade in stukken en steek deze voorzichtig in de taart. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.