Deze 'winterse' hamburgers zijn natuurlijk het hele jaar lekker. Gemaakt met winterse ingrediënten; wortel, knolselderij en ui. Krokant en toch sappig!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Maak eerst de wortel chutney volgens dit recept. Verwarm de zonnebloem of andere neutrale olie in een pan met dikke bodem.
Schil ondertussen de knolselderij en snijd deze in dunne plakjes. Dit kun je doen met een mandoline, snijmachine of dunschiller.
Was de sla blaadjes, pel de rode ui en snijd deze in dunne (halve) ringen.
Frituur de knolselderij in delen tot deze goudbruin zijn, haal uit het vet met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier.
Bestrooi meteen met fijn zout en herhaal tot alle knolselderij krokant is gebakken. Verhit boter in een grote bakpan en bak de hamburgers ongeveer 3-4 minuten aan elke kant.
Bak in dezelfde pan de rode ui kort. Snijd de broodjes door de helft en verdeel sla blaadjes en rode ui over de bodem. Plaats hier de hamburgers op en verdeel de wortel chutney over de hamburgers.
Maak de winterse hamburgers af met knolselderij chips en de bovenkant van de broodjes. Serveer eventueel met frietjes. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.