Romige spaghetti met pompoen-kaassaus, te serveren met of zonder spekjes. Eenvoud is vaak het allerlekkerste, dat bewijst deze makkelijke pasta!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-09-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Je kunt allerlei soorten pompoen gebruiken, wij gebruikten een hokkaido pompoen uit de moestuin. Andere soorten kunnen ook, je kunt eventueel ook pompoenpuree gebruiken.
Gebruik een goed smeltende geraspte kaas, wij gebruikte 100 gram oude kaas & 100 gram jonge kaas, maar Gruyère kan bijvoorbeeld ook.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Het is niet nodig om de Hokkaido pompoen te schillen, was deze wel eerst goed en verwijder de steel en pitten.
Snijd de pompoen in stukken en verdeel deze over een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster de pompoen dan ongeveer 20 minuten in de oven tot deze helemaal zacht is, tijd is afhankelijk van de grootte van de stukken.
Breng ondertussen een pan met water en zout aan de kook. Als je spekjes wilt toevoegen, kun je deze het beste krokant bakken en dan opzij zetten. Was de peterselie, maak deze droog met een sla centrifuge en hak deze vervolgens fijn.
Kook de spaghetti al dente en giet deze vervolgens af. Zodra de pompoen gaar is kun je deze grof pureren met een vork. De stukjes die dan ontstaan zijn juist smaakvol voor in de pasta t.o.v. een gladde puree.
Roer de pompoen en geraspte kaas door de spaghetti, doordat deze nog warm is zal de kaas mooi smelten. Roer dan ook de crème fraîche en gehakte peterselie erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Als je spekjes toevoegt, zal extra zout toevoegen waarschijnlijk niet nodig zijn. Maak eventueel af met pompoen- en zonnebloempitten, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.