Deze Sinterklaas tulband cake met peer is extra lekker door de toevoeging van speculaaskruiden en amaretto. Natuurlijk ook zonder versieringen te maken!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 21-10-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 15 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukjes. Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak hierin de peren een minuutje. Voeg dan 2 eetlepels suiker toe en bak dit nog even mee op hoog vuur. Schenk er dan een scheutje amaretto bij en zet de peren aan de kant.
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet het bakblik goed in met boter en een dun laagje bloem.
Klop 300 gram boter samen met 200 gram suiker tot het luchtig is en voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg dan geleidelijk de bloem en speculaaskruiden toe en meng tot een glad beslag is ontstaan. Roer er dan de perenstukjes doorheen en schenk het beslag in de tulband vorm.
Verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant van het beslag en bak de cake gaar in ongeveer 50 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven, je kunt het beste met een houten prikker controleren of deze gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de tulband cake klaar.
Laat afkoelen en versier eventueel met kruidnoten en suiker decoratie om een Sinterklaas cake ervan te maken. Deze kun je bijvoorbeeld vastplakken door poedersuiker met water te mengen en dit met een kwastje aanbrengen op de bovenkant.
Zodra het suikerwater opdroogt zullen de kruidnoten vast blijven plakken. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.