Sinterklaas tulband cake met peer
😍 10Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Sinterklaas tulband cake met peer

Deze Sinterklaas tulband cake met peer is extra lekker door de toevoeging van speculaaskruiden en amaretto. Natuurlijk ook zonder versieringen te maken!

1 uur 15 minuten
12 personen
Sinterklaas tulband cake met peer ingrediënten

Recept sinterklaas tulband cake met peer

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 21-10-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur 15 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de peren in stukjes. Verhit een klontje boter in een grote bakpan en bak hierin de peren een minuutje. Voeg dan 2 eetlepels suiker toe en bak dit nog even mee op hoog vuur. Schenk er dan een scheutje amaretto bij en zet de peren aan de kant.

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en vet het bakblik goed in met boter en een dun laagje bloem. 

Sinterklaas tulband cake met peer
Sinterklaas tulband cake met peer

Sinterklaas tulband cake met peer afmaken – 1 uur

Klop 300 gram boter samen met 200 gram suiker tot het luchtig is en voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg dan geleidelijk de bloem en speculaaskruiden toe en meng tot een glad beslag is ontstaan. Roer er dan de perenstukjes doorheen en schenk het beslag in de tulband vorm.

Verdeel het amandelschaafsel over de bovenkant van het beslag en bak de cake gaar in ongeveer 50 minuten. Exacte tijd is afhankelijk van je oven, je kunt het beste met een houten prikker controleren of deze gaar is. Als de prikker er schoon uitkomt, is de tulband cake klaar.

Laat afkoelen en versier eventueel met kruidnoten en suiker decoratie om een Sinterklaas cake ervan te maken. Deze kun je bijvoorbeeld vastplakken door poedersuiker met water te mengen en dit met een kwastje aanbrengen op de bovenkant.

Zodra het suikerwater opdroogt zullen de kruidnoten vast blijven plakken. Geniet ervan!

Wat vind je van dit recept?

10 waarderingen
😍
10
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
462.23 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
47.7 g
23.22 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
25.37 g
14.48 g
Eiwitten
8.42 g
Vezels
2.66 g
Natrium
42.65 mg
Mineralen
Ijzer
1.23 mg
Calcium
34.97 mg
Magnesium
18.63 mg
Kalium
18.63 mg
Fosfor
107.22 mg
Koper
0.17 mg
Zink
0.89 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.41 µg
Vitamines
Vitamine C
1.6 mg
Vitamine D
0.84 mg
Vitamine A
50.99 mg
Vitamine B1
0.09 mg
Vitamine B2
0.16 mg
Vitamine B6
0.15 mg
Vitamine B12
0.69 µg
Foliumzuur
31.4 µg
Vitamine E
0.8 mg
Vitamine K
1.12 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Sinterklaas tulband cake met peer"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.