Zelfgemaakte knoflooksaus die je naar wens sterker van smaak kunt maken. Gemaakt met knoflook, frisse yoghurt en verse bieslook. Klaar in minder dan 10 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 30-06-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 15-10-2024
Pel de knoflooktenen en snijd deze vervolgens zo fijn mogelijk. Wij gebruiken nooit een knoflookpers, omdat gesneden knoflook veel lekkerder is omdat je hier het vocht niet uitdrukt.
Snijd de verse bieslook in zo fijn mogelijke stukjes.
Meng de gesneden knoflook en bieslook met mayonaise en volle yoghurt. Breng de saus op smaak met peper en zout.
Tip: als je de saus langer laat staan, wordt deze nóg lekkerder.
Deze knoflooksaus is super lekker om te serveren bij bijvoorbeeld een bbq, op een broodje shoarma of op pizza. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.