Een Chinese tomatensoep kent iedereen wel, maar heb je deze ook al eens helemaal zelf gemaakt? Eigenlijk heel makkelijk én vooral erg lekker!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 22-09-2017, dit recept is voor 8 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de uien en knoflooktenen en snijd deze grof. Schil de gemberwortel en snijd deze fijn.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze eventueel door de helft. Snijd de bosuien in fijne ringen en zet opzij.
Verhit zonnebloemolie in de grote pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember voor enkele minuten.
Zodra deze zacht beginnen te worden, bak dan ook de tomatenpuree even mee om deze te ontzuren.
Zet het vuur laag en voeg 2 eetlepels bloem toe, laat deze nog kort garen en blus dan af met azijn.
Schenk de kippenbouillon en tomatenblokjes erbij, voeg de kipfilets toe, plaats een deksel op de pan en breng aan de kook.
Zodra de soep kookt zet je het vuur laag en laat de kipfilets zachtjes garen. Haal deze uit de soep na ongeveer 10 minuten, afhankelijk van de grootte van de kipfilets.
Pureer de soep met een staafmixer tot deze glad is. Voeg sojasaus, appelmoes, sambal, peper en zout toe.
Breng water aan de kook met een waterkoker of pan. Gebruik 2 vorken om de kipfilets te verdelen in kleine stukjes.
Plaats de mihoen of glasnoedels in een kom en schenk het kokende water hier overheen.
Dek af met huishoudfolie en laat het zo enkele minuten garen en giet deze vervolgens af.
Verdeel de Chinese tomatensoep over kommen en maak af met mihoen, bosui, taugé en kip. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.