De klassieke Braziliaanse caipirinha cocktail, heerlijk fris door de limoen! Maak ook eens een caipirinha sorbet, perfect voor warme dagen.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 05-07-2017, dit recept is voor 6 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Meng 125 gram suiker met 125 ml water in een klein sauspannetje en breng aan de kook. Vul een kom met koud water en week hierin de gelatineblaadjes. Het suikerwater is goed zodra de suiker is opgelost.
Knijp het overtollige water uit de gelatine en los deze op in het warme suikerwater. Rasp de schil van de limoen en pers deze hierna uit. Meng deze met 80 gram rietsuiker en 325 ml water.
Voeg de rum en het suikerwater toe. Laat het mengsel afkoelen.
Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai tot deze genoeg bevroren is. Dit verschilt per machine hoe lang dit zal duren.
Schep de sorbet dan in een bak en zet in de vriezer of serveer direct vanuit de ijsmachine, dan zal de sorbet wel iets zachter zijn. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.