Amandel cruffins, oftewel een combinatie van croissants en muffins. Krokant door het amandelschaafsel en de vele laagjes en fris door de citroen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 23-05-2017, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 20-11-2024
Los de gist samen met een theelepel suiker op in het lauwwarme water. Laat het enkele minuten staan, je zult merken dat het mengsel schuimig begint te worden.
Meng ondertussen de bloem samen met de boter en voeg er dan het gistmengsel aan toe en na kort kneden ook het zout.
Je kunt het kneden met een machine of met de hand, kneed tot er een soepele deegbal ontstaat.
Plaats de deegbal in een kom en dek af met folie of een vochtige warme theedoek. Laat het deeg een uur rijzen, of tot het verdubbeld is.
Vet een muffinvorm in met boter en zet opzij.
Verdeel het deeg in 6 delen. Bestuif je aanrecht met bloem en rol de delen uit in een dunne lange plak. Dit kun je het beste met een pasta machine doen, want dat gaat het makkelijkste.
Als je deze niet hebt gebruik dan een deegroller en rol elk stuk zo dun mogelijk in een lang stuk.
Besmeer elke plak met boter, verdeel er suiker en amandelschaafsel over en als laatst rasp van een citroen.
Rol alle dunne plakken op en druk deze rollen vervolgens iets platter.
Snijd deze rollen in de lengte en rol ze dan nogmaals op, plaats ze in de ingevette muffinvorm met de laagjes zichtbaar naar boven. Laat ze nogmaals een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bak ze dan mooi goudbruin in ongeveer 25 minuten.
Laat ze een beetje afkoelen, bestrooi met poedersuiker en geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.