Heerlijke smeuïge aardappelpuree met kaas uit de oven. Heel makkelijk te maken en verrassend lekker! Ook nog eens extra lekker door het amandelschaafsel.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 13-05-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 55 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 02-10-2024
Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en kook ze dan gaar in ongeveer 20 minuten, afhankelijk van de grootte van de stukken.
Giet ze af en maak er een gladde puree van, dit kun je doen door de aardappels met een grote soeplepel door een fijne zeef te drukken.
Roer de boter en geraspte kaas door de puree. Zodra deze volledig gesmolten zijn en goed gemengd zijn voeg je ook de eidooiers toe. Breng de puree dan op smaak met peper, zout en eventueel een snufje nootmuskaat.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Schep de aardappelpuree in een spuitzak en spuit er rondjes mee op een bakplaat die bekleed is met bakpapier.
Verdeel amandelschaafsel over elk rondje en bak deze in de oven voor ongeveer 20 minuten, of tot deze mooi goudbruin zijn geworden.
Serveer bijvoorbeeld met warme groenten en draadjesvlees. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.