Zuurkoolschotel met rookworst

(14)

Een heerlijk romige en kruidige zuurkoolschotel met rookworst is een ideale winter maaltijd voor een koude dag. Ook lekker zonder rookworst voor een vegetarische versie!

1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Zuurkoolschotel met rookworst

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 500 gram zuurkool
  • 700 gram voorgekookte aardappelschijfjes
  • 400 gram rookworst
  • 4 eieren
  • 400 gram crème fraîche
  • 2 theelepels nootmuskaat
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 eetlepels gedroogde peterselie
  • 2 theelepels zout
  • peper naar smaak
  • handvol paneermeel
  • paar klontjes boter
Zuurkoolschotel met rookworst ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote kom
  • garde
  • snijplank & koksmes
  • zeef
  • oven
  • grote ovenschaal

Bereiden


1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zuurkoolschotel-met-rookworst


Voorbereiding – 10 minuten

Als je geen voorgekookte aardappelschijfjes hebt kun je deze ook makkelijk zelf maken door vastkokende aardappelen te schillen, in schijfjes te snijden en beetgaar te koken in ruim water.

Meng de eieren samen met crème fraîche, nootmuskaat, uienpoeder, knoflookpoeder, kurkuma, peterselie, zout en peper.

Snijd de rookworst in plakjes en plaats de zuurkool in een zeef om het vocht te verwijderen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Zuurkoolschotel met rookworst
Zuurkoolschotel met rookworst

De zuurkoolschotel met rookworst afmaken – 50 minuten

Verdeel de zuurkool over een ovenschaal en plaats hier de voorgekookte aardappelschijfjes op. Zorg dat de bovenkant zo vlak mogelijk is.

Schenk het crème fraîche mengsel over de aardappelschijfjes en verdeel hier de rookworst over. Maak af met een laagje paneermeel en een klein beetje boter her en der.

Bak de zuurkoolschotel ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is en het crème fraîche mengsel gaar is. Eet smakelijk!

Zuurkoolschotel met rookworst: veelgestelde vragen

Welke zuurkool voor een zuurkoolschotel?

Je kunt verschillende soorten zuurkool gebruiken, zoals naturel of wijnzuurkool. Je kunt ook zelfgemaakte zuurkool gebruiken, of zelfs rode zuurkool.

Kan ik een zuurkoolschotel vooraf maken?

Je kunt een zuurkoolschotel een dag vantevoren maken. Je kunt deze dan alvast bakken en dan opnieuw opwarmen, maar je kunt deze ook in de koelkast bewaren en een dag later bakken. Voeg dan het paneermeel en de blokjes boter pas toe vlak voor het bakken.

Wat vind jij van dit recept?
14 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Surinaamse nasi
Volgend recept →
Pastinaak chips uit de oven

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.