Een heerlijk romige en kruidige zuurkoolschotel met rookworst is een ideale winter maaltijd voor een koude dag. Ook lekker zonder rookworst voor een vegetarische versie!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 04-02-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je geen voorgekookte aardappelschijfjes hebt kun je deze ook makkelijk zelf maken door vastkokende aardappelen te schillen, in schijfjes te snijden en beetgaar te koken in ruim water.
Meng de eieren samen met crème fraîche, nootmuskaat, uienpoeder, knoflookpoeder, kurkuma, peterselie, zout en peper.
Snijd de rookworst in plakjes en plaats de zuurkool in een zeef om het vocht te verwijderen.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Verdeel de zuurkool over een ovenschaal en plaats hier de voorgekookte aardappelschijfjes op. Zorg dat de bovenkant zo vlak mogelijk is.
Schenk het crème fraîche mengsel over de aardappelschijfjes en verdeel hier de rookworst over. Maak af met een laagje paneermeel en een klein beetje boter her en der.
Bak de zuurkoolschotel ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de bovenkant mooi goudbruin is en het crème fraîche mengsel gaar is. Eet smakelijk!
Welke zuurkool voor een zuurkoolschotel?
Je kunt verschillende soorten zuurkool gebruiken, zoals naturel of wijnzuurkool. Je kunt ook zelfgemaakte zuurkool gebruiken, of zelfs rode zuurkool.
Kan ik een zuurkoolschotel vooraf maken?
Je kunt een zuurkoolschotel een dag vantevoren maken. Je kunt deze dan alvast bakken en dan opnieuw opwarmen, maar je kunt deze ook in de koelkast bewaren en een dag later bakken. Voeg dan het paneermeel en de blokjes boter pas toe vlak voor het bakken.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.