Zeekraal salade

(4)

Een zeekraal salade is snel klaar en is een heerlijk voorgerechtje of lunch salade. De zilte zeekraal combineert perfect met zoete tomaatjes, knoflook en knapperige croutons.

Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Salades
Zeekraal salade

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 150 gram zeekraal
  • 1 sjalot
  • kleine handvol cherry tomaatjes
  • 8 zwarte olijven, pitloos
  • 1 theelepel verjus of witte wijnazijn
  • peper naar smaak
  • olijfolie
  • 2 knoflooktenen
  • 2 sneetjes oud brood of stokbrood
Zeekraal salade Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • middelgrote pan
  • kleine kom
  • lepel

Bereiding


Kooktijd 20 minuten Aantal personen 2 personen Categorie Salades

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zeekraal-salade


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalot en snijd deze fijn. Snijd de zwarte olijven en de cherry tomaatjes door de helft. Pel de knoflooktenen en plet deze.

Snijd 2 sneetjes oud brood of stokbrood in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en verwarm hierin de geplette knoflooktenen.

Zodra de olie de knoflooksmaak goed heeft opgenomen, verwijder je de knoflooktenen. Bak de blokjes brood tot deze mooi goudbruin zijn in de knoflookolie.

Zeekraal salade
Zeekraal salade

De zeekraal salade afmaken – 10 minuten

Haal de croutons uit de pan, voeg indien nodig een beetje extra olie toe en voeg de fijngesneden sjalot toe.

Voeg de zeekraal toe en bak een minuut lang voor een lauwwarme zeekraal salade. Je kunt de zeekraal ook rauw eten, dan hoef je deze niet kort mee te bakken.

Zet het vuur uit en voeg de tomaatjes en olijven toe samen met een theelepel verjus of azijn.

Je kunt eventueel ook citroensap gebruiken. Breng op smaak met peper, het is niet nodig om zout. tegebruiken omdat de zeekraal zelf als ziltig en zoutig is. Serveer de zeekraal salade met knoflook croutons, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

4 stemmen

Zeekraal salade: Veel gestelde vragen

Wat is zeekraal?

Zeekraal is een plant die aan de rand van de zee groeit. Het zijn groene stengels die ziltig smaken en vaak gecombineert worden met vis.

Hoe eet je zeekraal?

Je kunt zeekraal rauw eten, maar meestal wordt deze kort gebakken of gekookt. Zorg er dan wel altijd voor dat de zeekraal knapperig blijft.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.