Zeekraal salade
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zeekraal salade veganistisch

Een zeekraal salade is snel klaar en is een heerlijk voorgerechtje of lunch salade. De zilte zeekraal combineert perfect met zoete tomaatjes, knoflook en knapperige croutons.

20 minuten
2 personen
Zeekraal salade ingrediënten

Recept zeekraal salade

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-08-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
10 minuten
Totale tijd
20 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de sjalot en snijd deze fijn. Snijd de zwarte olijven en de cherry tomaatjes door de helft. Pel de knoflooktenen en plet deze.

Snijd 2 sneetjes oud brood of stokbrood in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en verwarm hierin de geplette knoflooktenen.

Zodra de olie de knoflooksmaak goed heeft opgenomen, verwijder je de knoflooktenen. Bak de blokjes brood tot deze mooi goudbruin zijn in de knoflookolie.

Zeekraal salade
Zeekraal salade

De zeekraal salade afmaken – 10 minuten

Haal de croutons uit de pan, voeg indien nodig een beetje extra olie toe en voeg de fijngesneden sjalot toe.

Voeg de zeekraal toe en bak een minuut lang voor een lauwwarme zeekraal salade. Je kunt de zeekraal ook rauw eten, dan hoef je deze niet kort mee te bakken.

Zet het vuur uit en voeg de tomaatjes en olijven toe samen met een theelepel verjus of azijn.

Je kunt eventueel ook citroensap gebruiken. Breng op smaak met peper, het is niet nodig om zout. tegebruiken omdat de zeekraal zelf als ziltig en zoutig is. Serveer de zeekraal salade met knoflook croutons, eet smakelijk!

Tips!

Wat is zeekraal?

Zeekraal is een plant die aan de rand van de zee groeit. Het zijn groene stengels die ziltig smaken en vaak gecombineert worden met vis.

Hoe eet je zeekraal?

Je kunt zeekraal rauw eten, maar meestal wordt deze kort gebakken of gekookt. Zorg er dan wel altijd voor dat de zeekraal knapperig blijft.

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
179.92 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
26.98 g
1.73 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
6.01 g
1.11 g
Eiwitten
6 g
Vezels
3.46 g
Natrium
1508.43 mg
Mineralen
Ijzer
2.82 mg
Calcium
174.51 mg
Magnesium
98.9 mg
Kalium
98.9 mg
Fosfor
108.94 mg
Koper
0.35 mg
Zink
0.71 mg
Jodium
0.11 µg
Selenium
0.03 µg
Vitamines
Vitamine C
8.58 mg
Vitamine D
0 mg
Vitamine A
208.27 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.05 mg
Vitamine B6
0.07 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
11.03 µg
Vitamine E
0.14 mg
Vitamine K
1.2 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zeekraal salade"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.