Een zeekraal salade is snel klaar en is een heerlijk voorgerechtje of lunch salade. De zilte zeekraal combineert perfect met zoete tomaatjes, knoflook en knapperige croutons.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-08-2022, dit recept is voor 2 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalot en snijd deze fijn. Snijd de zwarte olijven en de cherry tomaatjes door de helft. Pel de knoflooktenen en plet deze.
Snijd 2 sneetjes oud brood of stokbrood in kleine blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een middelgrote bakpan en verwarm hierin de geplette knoflooktenen.
Zodra de olie de knoflooksmaak goed heeft opgenomen, verwijder je de knoflooktenen. Bak de blokjes brood tot deze mooi goudbruin zijn in de knoflookolie.
Haal de croutons uit de pan, voeg indien nodig een beetje extra olie toe en voeg de fijngesneden sjalot toe.
Voeg de zeekraal toe en bak een minuut lang voor een lauwwarme zeekraal salade. Je kunt de zeekraal ook rauw eten, dan hoef je deze niet kort mee te bakken.
Zet het vuur uit en voeg de tomaatjes en olijven toe samen met een theelepel verjus of azijn.
Je kunt eventueel ook citroensap gebruiken. Breng op smaak met peper, het is niet nodig om zout. tegebruiken omdat de zeekraal zelf als ziltig en zoutig is. Serveer de zeekraal salade met knoflook croutons, eet smakelijk!
Wat is zeekraal?
Zeekraal is een plant die aan de rand van de zee groeit. Het zijn groene stengels die ziltig smaken en vaak gecombineert worden met vis.
Hoe eet je zeekraal?
Je kunt zeekraal rauw eten, maar meestal wordt deze kort gebakken of gekookt. Zorg er dan wel altijd voor dat de zeekraal knapperig blijft.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.