Ohmydish.nl


Zeebaars met citroengras en gember

Bak je eigen zeebaars met citroengras en gember, recept voor 4 personen. Serveer met rijst en een lekkere salade, klaar in 45 minuten.

Zeebaars met citroengras en gember
45 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zeebaars met citroengras en gember

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 hele zeebaarzen
  • 2 limoenen
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper
  • 3 limoenblaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 3 cm verse gember
  • Olijfolie
Zeebaars met citroengras en gember ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Fileermes
  • Blender
  • Oven
  • Aluminiumfolie
  • Bakplaat

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

45 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zeebaars-met-citroengras-en-gember


De zeebaars schoonmaken -- 15 minuten

Haal de schubben van de zeebaars af. Voorkom een vies keukenblad en maak de zeebaars schoon in de gootsteen. Pas op met het schoonmaken van deze vis, aangezien deze scherpe vinnen heeft waar je gemakkelijk je vingers aan kunt snijden. Gebruik de achterkant van een koksmes om tegen de schubben in te gaan. Voor de beste grip kun je het beste de vis bij de staart vastpakken met een theedoek. Maak de zeebaars schoon onder koud, stromend water en controleer of alle schubben eraf gehaald zijn.

Snijd de zeebaars over de lengte in en haal de ingewanden eruit. Maak de vis nogmaals schoon onder koud, stromend water. Dep de vis droog met een keukendoek.

Zeebaars Zeebaars

Voorbereiding -- 5 minuten

Pureer de citroengras, olijfolie, verse gember, rode peper, knoflook en sjalot totdat er een grof mengsel ontstaat. Gebruik hiervoor de pulseer stand 2 of 3 maal van de blender. Snijd de vis 4 of 5 keer kruislings door de huid heen. Bedek de vis met het mengsel met behulp van je handen. Pers het sap uit 1 limoen over de vis heen om de smaken frisser te maken.

Snijd de tweede limoen in partjes en plaats per vis 2 partjes. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Halveer elk limoenblad en druk de bladeren in de vis. Pak beide vissen losjes in met aluminiumfolie.

Zeebaars met citroengras en gember Zeebaars met citroengras en gember

De zeebaars met citroengras en gember bakken -- 25 minuten

Bak de zeebaars in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Haal de vis dan uit de oven en laat (ingepakt) tenminste 5 minuten lang afkoelen. Je kunt deze pakketjes ook eventueel op de barbecue bereiden.

Je kunt de zeebaars met citroengras en gember ook vooraf maken, en tot maximaal 6 uur lang in de koelkast bewaren. Laat de vis dan in het aluminium pakketje. Verwijder voor het serveren eventueel de citroengras.


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Zelfgemaakte brioche

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.