Zeebaars met citroengras en gember
😍 11Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Zeebaars met citroengras en gember

Bak je eigen zeebaars met citroengras en gember, recept voor 4 personen. Serveer met rijst en een lekkere salade, klaar in 45 minuten.

45 minuten
4 personen
Zeebaars met citroengras en gember ingrediënten

Recept zeebaars met citroengras en gember

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
25 minuten
Totale tijd
45 minuten

De zeebaars schoonmaken – 15 minuten

Haal de schubben van de zeebaars af. Voorkom een vies keukenblad en maak de zeebaars schoon in de gootsteen.

Pas op met het schoonmaken van deze vis, aangezien deze scherpe vinnen heeft waar je gemakkelijk je vingers aan kunt snijden. Gebruik de achterkant van een koksmes om tegen de schubben in te gaan.

Voor de beste grip kun je het beste de vis bij de staart vastpakken met een theedoek. Maak de zeebaars schoon onder koud, stromend water en controleer of alle schubben eraf gehaald zijn. 

Snijd de zeebaars over de lengte in en haal de ingewanden eruit. Maak de vis nogmaals schoon onder koud, stromend water. Dep de vis droog met een keukendoek. 

Verse zeebaars
Verse zeebaars

Voorbereiding – 5 minuten

Pureer de citroengras, olijfolie, verse gember, rode peper, knoflook en sjalot totdat er een grof mengsel ontstaat. Gebruik hiervoor de pulseer stand 2 of 3 maal van de blender.

Snijd de vis 4 of 5 keer kruislings door de huid heen. Bedek de vis met het mengsel met behulp van je handen. Pers het sap uit 1 limoen over de vis heen om de smaken frisser te maken.

Snijd de tweede limoen in partjes en plaats per vis 2 partjes. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Halveer elk limoenblad en druk de bladeren in de vis.

Pak beide vissen losjes in met aluminiumfolie. 

Zeebaars met citroengras en gember
Zeebaars met citroengras en gember

De zeebaars met citroengras en gember bakken – 25 minuten

Bak de zeebaars in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Haal de vis dan uit de oven en laat (ingepakt) tenminste 5 minuten lang afkoelen.

Je kunt deze pakketjes ook eventueel op de barbecue bereiden. Je kunt de zeebaars met citroengras en gember ook vooraf maken, en tot maximaal 6 uur lang in de koelkast bewaren

 Laat de vis dan in het aluminium pakketje. Verwijder voor het serveren eventueel de citroengras. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

11 waarderingen
😍
11
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
179.52 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
4.96 g
0.68 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
4.46 g
1.29 g
Eiwitten
30.08 g
Vezels
0.47 g
Natrium
113.86 mg
Mineralen
Ijzer
1.59 mg
Calcium
48.56 mg
Magnesium
45.08 mg
Kalium
45.08 mg
Fosfor
451.03 mg
Koper
0.12 mg
Zink
0.89 mg
Jodium
0.06 µg
Selenium
0.07 µg
Vitamines
Vitamine C
16.89 mg
Vitamine D
1.88 mg
Vitamine A
8.08 mg
Vitamine B1
0.06 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.41 mg
Vitamine B12
2.5 µg
Foliumzuur
7.73 µg
Vitamine E
0.06 mg
Vitamine K
2.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Zeebaars met citroengras en gember"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.