Bak je eigen zeebaars met citroengras en gember, recept voor 4 personen. Serveer met rijst en een lekkere salade, klaar in 45 minuten.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-03-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Haal de schubben van de zeebaars af. Voorkom een vies keukenblad en maak de zeebaars schoon in de gootsteen.
Pas op met het schoonmaken van deze vis, aangezien deze scherpe vinnen heeft waar je gemakkelijk je vingers aan kunt snijden. Gebruik de achterkant van een koksmes om tegen de schubben in te gaan.
Voor de beste grip kun je het beste de vis bij de staart vastpakken met een theedoek. Maak de zeebaars schoon onder koud, stromend water en controleer of alle schubben eraf gehaald zijn.
Snijd de zeebaars over de lengte in en haal de ingewanden eruit. Maak de vis nogmaals schoon onder koud, stromend water. Dep de vis droog met een keukendoek.
Pureer de citroengras, olijfolie, verse gember, rode peper, knoflook en sjalot totdat er een grof mengsel ontstaat. Gebruik hiervoor de pulseer stand 2 of 3 maal van de blender.
Snijd de vis 4 of 5 keer kruislings door de huid heen. Bedek de vis met het mengsel met behulp van je handen. Pers het sap uit 1 limoen over de vis heen om de smaken frisser te maken.
Snijd de tweede limoen in partjes en plaats per vis 2 partjes. Verhit de oven voor tot een temperatuur van 180 graden celsius. Halveer elk limoenblad en druk de bladeren in de vis.
Pak beide vissen losjes in met aluminiumfolie.
Bak de zeebaars in 25 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Haal de vis dan uit de oven en laat (ingepakt) tenminste 5 minuten lang afkoelen.
Je kunt deze pakketjes ook eventueel op de barbecue bereiden. Je kunt de zeebaars met citroengras en gember ook vooraf maken, en tot maximaal 6 uur lang in de koelkast bewaren
Laat de vis dan in het aluminium pakketje. Verwijder voor het serveren eventueel de citroengras. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.