Zalm quiche met spinazie

(21)

Een zalm quiche met spinazie is altijd een goed idee, hartig en vol van smaak. Spinazie, zalm en eieren is een top combinatie en deze quiche heeft niet veel meer dan dat nodig.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2022

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Zalm quiche met spinazie

Ingrediënten


  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 gram diepvries spinazie
  • 300 gram verse zalm
  • 1 sjalot
  • 4 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • handvol geraspte kaas
  • boter om in te vetten
  • peper en zout naar smaak
Zalm quiche met spinazie Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • vergiet + kom
  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • houten lepel
  • optioneel: fileermes
  • grote kom
  • garde
  • oven
  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • vork

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 1 uur 10 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-quiche-met-spinazie


Voorbereiding – 20 minuten

Ontdooi de spinazie en druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter.

Pel de sjalot en snijd deze in dunne (halve) ringen. Verhit een beetje boter in een kleine bakpan en fruit hierin de sjalot enkele minuten. 

Verwijder het vel van de verse zalm en snijd deze in blokjes, niet te groot of klein.

Meng de eieren samen met crème fraîche, gebakken sjalot en ontdooide spinazie. Roer hier de blokjes zalm door samen met een klein handje geraspte kaas.

Zalm quiche met spinazie
Zalm quiche met spinazie

Zalm quiche met spinazie afmaken – 50 minuten

Bekleed de ingevette vorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.

Breng de vulling op smaak met peper en zout en schenk de vulling voorzichtig op het bladerdeeg. Maak af met een laagje kaas en bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 45 minuten.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven die je gebruikt. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 15-09-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur 10 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-09-2022


Waardeer dit recept!
21 stemmen

Zalm quiche met spinazie: Veel gestelde vragen

Hoe kun je diepvries spinazie het beste ontdooien?

Leg de bevroren spinazie, geen spinazie à la crème, in een vergiet met een kom eronder. Gooi het vocht weg en druk de ontdooide spinazie in het vergiet om nog meer vocht te verwijderen.

Kan ik ook verse spinazie gebruiken?

Je kunt ook verse spinazie gebruiken, was deze dan eerst goed, verwijder de harde steeltjes en hak de blaadjes fijn.

Kan ik diepvries bladerdeeg gebruiken?

Je kunt ook diepvries bladerdeeg gebruiken, laat deze dan eerst ontdooien en maak een grote plak door de vierkantjes aan elkaar te plakken met een beetje water.

0 reacties op Zalm quiche met spinazie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.