Ohmydish.nl


Zalm quiche met spinazie

Een zalm quiche met spinazie is altijd een goed idee, hartig en vol van smaak. Spinazie, zalm en eieren is een top combinatie en deze quiche heeft niet veel meer dan dat nodig.

1 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Zalm quiche met spinazie

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 500 gram diepvries spinazie
  • 300 gram verse zalm
  • 1 sjalot
  • 4 eieren
  • 100 gram crème fraîche
  • handvol geraspte kaas
  • boter om in te vetten
  • peper en zout naar smaak
Zalm quiche met spinazie ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • vergiet + kom
  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • houten lepel
  • optioneel: fileermes
  • grote kom
  • garde
  • oven
  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • vork

Bereiden


1 uur 10 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/zalm-quiche-met-spinazie


Voorbereiding – 20 minuten

Ontdooi de spinazie en druk zoveel mogelijk vocht uit de spinazie. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een taartvorm in met boter.

Pel de sjalot en snijd deze in dunne (halve) ringen. Verhit een beetje boter in een kleine bakpan en fruit hierin de sjalot enkele minuten. 

Verwijder het vel van de verse zalm en snijd deze in blokjes, niet te groot of klein.

Meng de eieren samen met crème fraîche, gebakken sjalot en ontdooide spinazie. Roer hier de blokjes zalm door samen met een klein handje geraspte kaas.

Zalm quiche met spinazie
Zalm quiche met spinazie

Zalm quiche met spinazie afmaken – 50 minuten

Bekleed de ingevette vorm met bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.

Breng de vulling op smaak met peper en zout en schenk de vulling voorzichtig op het bladerdeeg. Maak af met een laagje kaas en bak de quiche gaar en mooi goudbruin in ongeveer 45 minuten.

De exacte baktijd is afhankelijk van de oven die je gebruikt. Eet smakelijk!

Zalm quiche met spinazie: veelgestelde vragen

Hoe kun je diepvries spinazie het beste ontdooien?

Leg de bevroren spinazie, geen spinazie à la crème, in een vergiet met een kom eronder. Gooi het vocht weg en druk de ontdooide spinazie in het vergiet om nog meer vocht te verwijderen.

Kan ik ook verse spinazie gebruiken?

Je kunt ook verse spinazie gebruiken, was deze dan eerst goed, verwijder de harde steeltjes en hak de blaadjes fijn.

Kan ik diepvries bladerdeeg gebruiken?

Je kunt ook diepvries bladerdeeg gebruiken, laat deze dan eerst ontdooien en maak een grote plak door de vierkantjes aan elkaar te plakken met een beetje water.

Aangeraden producten (9)

Wat vind jij van dit recept?
2 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Freddo cappuccino
Volgend recept →
Maiskolven uit de airfryer

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten.