De wortel pannenkoeken zijn extra lekker met banaan en zonder toegevoegde suikers. Heerlijk smeuïg en vol van smaak.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/wortel-pannenkoeken
Rasp de wortel fijn en schenk kokend water over de wortelrasp. Laat dit ongeveer 10 minuten staan zodat de wortel een beetje zacht kan worden.
Giet de wortelrasp af en prak de bananen fijn. Meng de banaan samen met de wortelrasp, eieren, volle melk en Griekse yoghurt.
Voeg 100 gram bloem samen met een theelepel bakpoeder toe en meng tot een glad beslag.
Verhit een beetje boter in een kleine bakpan en schep hier een flinke lepel van het beslag in. Bak de pannenkoek mooi goudbruin op middelhoog vuur. Draai de pannenkoek om zodra de bovenkant droog begint te worden en bak de andere kant ook mooi goudbruin.
Herhaal voor het resterende beslag en houd de pannenkoeken ondertussen warm tussen 2 borden.
Serveer bijvoorbeeld met ahornsiroop. Eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik de wortel rauw gebruiken?
Je kunt de geraspte wortel eventueel rauw laten, ik vind het lekkerder deze eerst te wellen zodat de wortel zacht is.
Kan ik kruiden toevoegen aan de wortel pannenkoeken?
Je kunt eventueel vanille extract toevoegen, maar kruiden zoals kaneel of nootmuskaat passen hier ook goed bij.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.