OMG YES, het aspergeseizoen is gestart! Ben je ook net zo enthousiast? Begin het seizoen nog beter met dit witte asperges met Serrano ham recept.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witte-asperges-serrano-ham
Plaats de geschilde asperges in een grote pan, of gebruik een asperge pan, en vul met water. Voeg boter, 1 theelepel suiker en zout toe om smaakvol kookwater te creëren. Laat het water niet koken en laat de asperges rustig garen in ongeveer 15 minuten. De asperges zijn gaar als je ze lichtjes kan buigen.
Maak ondertussen een makkelijke dressing door zure room, 1 theelepel suiker, olijfolie en citroensap te mengen. Breng op smaak met peper en zout en zet apart. Zorg dat de spinazie, of andere sla, gewassen is.
Witte asperges met Serrano ham
Verdeel de Serrano ham, spinazie blaadjes en dressing over de asperges en garneer met fijngesneden bieslook. Smakelijk!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.