Witlof stamppot met ham en kaas

(21)

Stamppot is altijd een heerlijk en makkelijk gerecht tijdens een koude dag. Maak eens deze witlof stamppot met ham en kaas, weer eens wat anders!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-08-2023

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Witlof stamppot met ham en kaas

Ingrediënten


  • 1.5 kilo kruimige aardappelen
  • 750 gram witlof
  • klont boter
  • flinke scheut room en/of volle melk
  • 150 gram geraspte kaas
  • 150 gram hamblokjes
  • 2 eetlepels grove mosterd
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • grote pan
  • dunschiller
  • snijplank & koksmes
  • vergiet
  • aardappelstamper
  • houten lepel

Witlof stamppot met ham en kaas Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 40 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witlof-stamppot-met-ham-en-kaas


Voorbereiding – 20 minuten

Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water met een flinke snuf zout.

Verwijder ondertussen de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof en snijd dit vrij fijn.

Witlof stamppot met ham en kaas
Witlof stamppot met ham en kaas

De witlof stamppot met ham en kaas afmaken – 20 minuten

Giet de aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de geraspte kaas en hamblokjes erdoor zodat de kaas kan smelten.

Maak smeuïg met een klont boter en een scheut room of melk en roer er dan de rauwe witlof doorheen. Zodat het geheel warm is zal de witlof een beetje zachter worden.

Breng de witlof stamppot op smaak met peper, zout en 2 eetlepels grove mosterd. Serveer direct, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 02-08-2023


Waardeer dit recept!
21 stemmen

Witlof stamppot met ham en kaas: Veel gestelde vragen

Gaat de witlof rauw door de stamppot?

Ja, de witlof voor deze witlof stamppot is rauw en zal iets zachter worden door de hete aardappelen. Hetzelfde idee als bij een andijviestamppot.

Kan ik ook andere mosterd gebruiken?

Grove mosterd is het lekkerste in de witlof stamppot, maar gladde mosterd kan eventueel ook.

Welke kaas is het lekkerste?

Je kunt verschillende soorten geraspte kaas gebruiken, van Gouda tot Emmentaler of zelfs oude kaas.

0 reacties op Witlof stamppot met ham en kaas

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.