Stamppot is altijd een heerlijk en makkelijk gerecht tijdens een koude dag. Maak eens deze witlof stamppot met ham en kaas, weer eens wat anders!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 11-11-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook de aardappelen gaar in ruim kokend water met een flinke snuf zout.
Verwijder ondertussen de buitenste bladeren en de harde kern van de witlof en snijd dit vrij fijn.
Giet de aardappelen af en stamp deze grof met een aardappelstamper. Roer de geraspte kaas en hamblokjes erdoor zodat de kaas kan smelten.
Maak smeuïg met een klont boter en een scheut room of melk en roer er dan de rauwe witlof doorheen. Zodat het geheel warm is zal de witlof een beetje zachter worden.
Breng de witlof stamppot op smaak met peper, zout en 2 eetlepels grove mosterd. Serveer direct, eet smakelijk!
Gaat de witlof rauw door de stamppot?
Ja, de witlof voor deze witlof stamppot is rauw en zal iets zachter worden door de hete aardappelen. Hetzelfde idee als bij een andijviestamppot.
Kan ik ook andere mosterd gebruiken?
Grove mosterd is het lekkerste in de witlof stamppot, maar gladde mosterd kan eventueel ook.
Welke kaas is het lekkerste?
Je kunt verschillende soorten geraspte kaas gebruiken, van Gouda tot Emmentaler of zelfs oude kaas.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.