Deze witlof met rauwe ham uit de oven is gevuld met gehakt en is makkelijk te maken. Extra lekker met krokante ham en een zachte aardappelpuree.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 20-04-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 50 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de witlof stronken en kook deze ongeveer 5 minuten in het kokende water.
Leg een kleinere deksel op de witlof zodat deze onder water blijven tijdens het koken. Breng ondertussen het gehakt op smaak met peper, zout, mosterd, een klein ei en een beetje paneermeel.
Verdeel het gehakt dan in 4en en vorm er kleine staafjes van. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Haal de witlof uit het water en laat deze uitlekken. Snijd deze door de helft en plaats een gehakt staafje in het midden.
Druk de 2 witlof helften tegen elkaar aan en leg deze dan in het midden van 2 plakken ham. Rol dit strak op en leg deze in de ovenschaal.
Herhaal voor de overige witlof en leg een klontje boter op elke witlof met ham en gehakt. Bak de witlof gevuld met gehakt gaar en krokant in ongeveer een half uur.
Serveer direct met bijvoorbeeld zelfgemaakte aardappelpuree, eet smakelijk!
Waarom moeten het dunne plakken ham zijn?
Wanneer je gebruik maakt van dunne plakken ham, dan zullen deze veel krokanter worden dan dikgesneden ham.
Kan ik de witlof met rauwe ham in de air fryer bakken?
Dat kan, leg er wel een bakje onder zodat de sappen die uit de witlof komen niet door het hele apparaat lopen.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.