Ohmydish.nl


Witlof met rauwe ham uit de oven

Deze witlof met rauwe ham uit de oven is gevuld met gehakt en is makkelijk te maken. Extra lekker met krokante ham en een zachte aardappelpuree.

Witlof met rauwe ham uit de oven
50 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Witlof met rauwe ham uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 4 middelgrote stronken witlof
  • 200 gram gehakt
  • 1 klein ei
  • 1 theelepel mosterd
  • peper en zout naar smaak
  • ongeveer 2 eetlepels paneermeel
  • 8 plakken rauwe ham - als je dunne plakken gebruikt zullen deze krokanter worden
  • 4 klontjes roomboter
Witlof met rauwe ham uit de oven ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • middelgrote pan + iets kleinere deksel
  • kleine kom
  • snijplank & koksmes
  • oven
  • grote ovenschaal

Bereiden

50 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/witlof-met-rauwe-ham-uit-de-oven


Dit recept heb ik gemaakt naar idee van Heerlijke Happen voor de swiepswoepswap. Dat is een initiatief via Instagram om van een andere site te koken.

Voorbereiding -- 10 minuten

Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook. Verwijder de uiteindes van de witlof stronken en kook deze ongeveer 5 minuten in het kokende water. Leg een kleinere deksel op de witlof zodat deze onder water blijven tijdens het koken.

Breng ondertussen het gehakt op smaak met peper, zout, mosterd, een klein ei en een beetje paneermeel. Verdeel het gehakt dan in 4en en vorm er kleine staafjes van.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Witlof met rauwe ham uit de oven Witlof met rauwe ham uit de oven

Witlof met rauwe ham uit de oven afmaken -- 40 minuten

Haal de witlof uit het water en laat deze uitlekken. Snijd deze door de helft en plaats een gehakt staafje in het midden. Druk de 2 witlof helften tegen elkaar aan en leg deze dan in het midden van 2 plakken ham. Rol dit strak op en leg deze in de ovenschaal. Herhaal voor de overige witlof en leg een klontje boter op elke witlof met ham en gehakt.

Bak de witlof gevuld met gehakt gaar en krokant in ongeveer een half uur. Serveer direct met bijvoorbeeld aardappelpuree, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Wrap met eend

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.