Ohmydish.nl


Walnotentaart

Een ontzettend luchtige walnotentaart die gemaakt wordt zonder toevoeging van boter. Extra lekker met Noilly Prat, of gebruik rode port. Klaar binnen 1 uur.

Walnotentaart
1 uur 12 personen Taart en cake
Walnotentaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 250 gram walnoten
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 ml Noilly Prat of rode Port
  • (lactosevrije) boter om in te vetten
Walnotentaart ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • oven
  • taartvorm
  • siliconen kwast
  • bakplaat
  • snijplank & koksmes
  • elektrische mixer
  • grote kom
  • siliconen spatel

Bereiden

1 uur 12 personen Taart en cake

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/walnotentaart


Voorbereiding -- 15 minuten

Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius. Vet een taartvorm in met boter en leg de walnoten op een bakplaat. 

Rooster de walnoten ongeveer 10 minuten in de oven en laat ze dan afkoelen. Verlaag de oventemperatuur naar 170 graden Celsius. 

Walnotentaart
Walnotentaart

Walnotentaart afmaken -- 45 minuten

Klop de eidooiers samen met suiker tot een luchtige massa, dit zal ongeveer 5 minuten duren met een elektrische mixer. Hak de walnoten fijn en roer deze samen met de Noilly Prat en bloem door de eidooiers. 

Ontvet een kom en garde van een  elektrische mixer en klop de eiwitten tot deze stijve pieken hebben. Roer de eiwitten voorzichtig door het mengsel en schenk het mengsel dan in de ingevette taartvorm. 

Bak de walnotentaart in ongeveer 35 minuten gaar, afhankelijk van je oven. Laat deze dan volledig afkoelen, deze luchtige taart kan een beetje brokkelig zijn. Geniet ervan!


Wat vind jij van dit recept?
11 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.