Ohmydish.nl


Vistaco's met kabeljauw

Vistaco's met kabeljauw met zure room en een groene koolsalade. Veel lekkere smaken gecombineerd in 1 gerecht, klaar in 30 minuten.

Vistaco's met kabeljauw
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Vistaco's met kabeljauw

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 kilo kabeljauw
  • 120 ml zonnebloemolie
  • 3 eetlepels sap van een limoen (staat niet op de ingrediënten foto)
  • Anderhalve theelepel komijnpoeder
  • 5 theelepels chilipoeder
  • Anderhalve theelepel gedroogde koriander
  • 1 middelgrote knoflookteen, in fijne stukjes gesneden
  • Zout naar smaak
  • Tortilla's
  • Salade, zoals een groene koolsalade
Vistaco's met kabeljauw ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote bakpan
  • Grote kom
  • Kleine bakpan

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vistacos-met-kabeljauw


Voorbereiding -- 20 minuten

Maak de kabeljauw schoon en snijd deze in evenredige stukken. Als je gebruik maakt van ingevroren vis (zoals wij) wees er dan zeker van om de vis eerst te ontdooien. Dit kun je het beste doen door de kabeljauw eerst in lauwwarm water te plaatsen. Meng zonnebloemolie samen met limoensap, chilipoeder, komijn, koriander, knoflook en wat zout naar smaak in de grote kom.

Bedek de kabeljauw met het mengsel, gebruik hiervoor je handen om te voorkomen dat de vis stuk gaat. Mocht je geen zin hebben om olie over je handen te krijgen dan kun je latex handschoenen aan doen, of eventueel voorzichtig met een lepel.  Plaats de grote kom met de kabeljauw in de koelkast voor tenminste 15 minuten tijd.

Vistaco's met kabeljauw Vistaco's met kabeljauw

De vistaco's met kabeljauw afmaken -- 10 minuten

Haal de vis na 15 minuten uit de koelkast. Verhit de grote bakpan zonder olie of boter. Dit is niet nodig aangezien de vis al geheel bedekt is met olie (en zal hierdoor niet roken!). Gril de vis op redelijk hoog vuur in 2 - 3 minuten gaar. Draai elk stukje vis om en gril totdat elk stukje gebakken is. Beweeg de stukjes kabeljauw niet te veel in de pan, anders zal dit uit elkaar vallen en plakken aan de pan.

Gril de tortilla's in ongeveer 15 - 30 seconden aan beide kanten. Voeg salade (zoals een groene koolsalade) toe en plaats daar de gebakken kabeljauw stukjes op.

Deze vistaco's zijn het lekkerst met een zure room, een snel en makkelijk recept hieronder:

Ingrediënten voor een zure room

  • Klein bekertje zure room
  • Halve eetlepel limoen zeste
  • 2 eetlepels vers geperst limoensap
Instructies: meng alle ingrediënten goed door elkaar in een middelgrote kom. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


Volgend recept →
Aardbeien yoghurt toetje

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.