Venkelpuree uit de oven
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Venkelpuree uit de oven vegetarisch

Deze venkelpuree uit de oven is een heerlijk fris bijgerecht, ideaal bij vis of vlees en extra lekker met een krokant laagje. Een aardappelpuree met een volle smaak.

1 uur
4 personen
Venkelpuree uit de oven ingrediënten

Recept venkelpuree uit de oven

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-08-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Was de venkel en verwijder het groen en de harde kern. Snijd de venkel in kleine stukjes, hoe groter de stukjes zullen zijn hoe langer het duurt voor ze volledig gaar zijn.

Pel de ui en snijd deze fijn. Verhit een klont boter in een grote bakpan en fruit hierin de ui enkele minuten.

Voeg de stukjes venkel toe samen met een takje rozemarijn en stoof de venkel 10 minuten op middellaag vuur. Voeg Pastis (of Ricard) toe en laat dit deels verdampen.

Schenk 300 ml water erbij en zet het vuur laag om de venkel zachtjes volledig gaar te laten koken. Laat het water in de pan met venkel volledig verdampen, tot de venkel zacht is geworden. Als het water is verdampt, maar de venkel nog niet gaar is, schenk je er nog een beetje extra water bij.

Schil ondertussen de aardappelen en snijd deze in grove stukken. Kook de aardappelen samen met een flinke snuf zout gaar in een grote pan.

Venkelpuree uit de oven
Venkelpuree uit de oven

Venkelpuree uit de oven afmaken – 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en vet een ovenschaal in met boter.

Verwijder het takje rozemarijn en pureer de venkel met een staafmixer of blender.

Giet de aardappelen af en maak hiervan een puree met een stamper. Roer de venkelpuree en de aardappelpuree samen en breng op smaak met peper, zout en een klontje boter.

Schep de venkelpuree in de ovenschaal en zorg ervoor dat de bovenkant vlak is. Bestrooi met een laagje paneermeel en leg her en der een klein klontje boter. 

Bak de venkelpuree ongeveer 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Exacte tijd kan verschillen per oven en oppervlakte van de bovenkant. Garneer eventueel met het groen van de venkel, eet smakelijk!

Tips!

Waar is venkelpuree lekker bij?

Venkel is een perfecte combinatie met vis, zoals kabeljauw. Ook met vlees combineert venkelpuree goed, zoals bijvoorbeeld een worstje of een karbonade.

Wat is Pastis?

Pastis de Marseille (ook wel Ricard genoemd) is een anijslikeur gemaakt van anijs, zoethout, karamel en plantenextracten. 

Kan ik de Pastis ook vervangen of weglaten?

Je kunt de pastis eventueel weglaten, of vervang bijvoorbeeld door witte wijn.

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
373.58 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
56.86 g
2.69 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
3.44 g
2 g
Eiwitten
9.22 g
Vezels
10.25 g
Natrium
559.55 mg
Mineralen
Ijzer
3.61 mg
Calcium
136.67 mg
Magnesium
60.77 mg
Kalium
60.77 mg
Fosfor
195.29 mg
Koper
0.3 mg
Zink
1.35 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
0.02 µg
Vitamines
Vitamine C
27.84 mg
Vitamine D
0.04 mg
Vitamine A
0.05 mg
Vitamine B1
0.54 mg
Vitamine B2
0.29 mg
Vitamine B6
0.7 mg
Vitamine B12
0 µg
Foliumzuur
66.3 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Venkelpuree uit de oven"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.