Ohmydish.nl


Vegetarische zwarte bonen stoofpot

Vegetarische zwarte bonen stoofpot is gevuld met lekkere verse groentes en kruiden. Recept voor 4 personen, klaar in een uurtje.

Vegetarische zwarte bonen stoofpot
1 uur 4 personen Hoofdgerechten
Vegetarische zwarte bonen stoofpot

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram gedroogde zwartoog bonen (of gebruik zwarte bonen) *
  • 2 pastinaken
  • 5 middelgrote wortels
  • 6 middelgrote vastkokende aardappels
  • 250 ml groentebouillon
  • halve theelepel gemalen chili
  • 1 theelepel gemalen citroengras of sereh
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • olijfolie om mee te bakken
  • zout en peper naar smaak
  • optioneel: peterselie om mee te garneren
Vegetarische zwarte bonen stoofpot ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Grote kom
  • Middelgrote pan
  • Snijplank en koksmes
  • Dunschiller
  • Vergiet
  • Grote bakpan met dikke bodem

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

1 uur 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/vegetarische-zwarte-bonen-stoofpot


Voorbereiding -- 30 minuten

Zoals eerder aangegeven in dit recept is het belangrijk om de zwartoog bonen eerst een nacht te laten wellen. Vul een middelgrote pan met water en breng het water aan de kook. Kook de bonen ongeveer een half uur lang, of totdat de bonen lichtelijk zacht zijn.

Pel en snijd in de tussentijd de rode uien en knoflook in fijne stukjes. Pel en was de wortelen, pastinaak en aardappelen. Snijd de groenten in evenredig grote stukjes, je kunt zelf kiezen hoe groot je de stukjes wilt hebben. Hoe groter de stukken, des te langer de kooktijd is.

Vegetarische zwarte bonen stoofpot Vegetarische zwarte bonen stoofpot

Koken van de vegetarische zwarte bonen stoofpot -- 30 minuten

Verhit olijfolie in een grote bakpan met dikke bodem en fruit hierin de gesneden rode ui en knoflook voor een minuut of 2. Voeg dan de gesneden wortelen, pastinaak en aardappelen toe en bak deze een minuut of 5 mee. Giet de zwartoog bonen af en voeg deze toe aan de grote bakpan.

Voeg citroengras, chili, koriander en gember toe. Meng goed en voeg dan de groentebouillon toe. Zet het vuur lager en laat het stoofpotje 20 - 30 minuten lang pruttelen, afhankelijk van de dikte en grootte van je groenten. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met gesneden peterselie. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Thaise kokos garnalensoep
Volgend recept →
Zelfgemaakte croissants

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.