Een vegetarische witlofgratin is een makkelijk bijgerecht. Heerlijk romig met gebakken witlof, aardappelschijfjes en kaas.
Ik deed mee met een initiatief op instagram waarin je een recept kiest van een andere site en deze namaakt met een twist. Wij houden van ovenschotels, witlof én aardappelen. Wij gingen daarom voor een vegetarische witlofgratin. Ik had nog crème fraîche over, en dat smaakte er heerlijk bij!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vul een middelgrote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Was de aardappelen en snijd deze in dikke plakken. Het is niet nodig om de aardappelen te schillen.
Kook de aardappelen beetgaar in ongeveer 10 minuten. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn aangezien ze nog verder garen in de oven.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een grote ovenschaal in met boter.
Verwijder ondertussen de harde kern van de witlof en snijd de witlof in lange repen.
Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak hierin de witlof enkele minuten en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk vocht verdampt.
Tip: Als de witlof nog teveel vocht bevat zal de gratin te nat worden.
Breng de witlof op smaak met peper en zout. Verdeel de witlof over de bodem van een ovenschaal en plaats de plakken aardappel dakpansgewijs bovenop.
Meng eieren samen met room, crème fraîche, een snuf nootmuskaat, peper en zout. Giet het mengsel voorzichtig over de aardappelen en witlof.
Verdeel een handvol geraspte kaas over de bovenkant van de ovenschotel.
Bak de witlofgratin mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.