Vegetarische witlofgratin
😍 45Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Vegetarische witlofgratin vegetarisch

Een vegetarische witlofgratin is een makkelijk bijgerecht. Heerlijk romig met gebakken witlof, aardappelschijfjes en kaas.

Ik deed mee met een initiatief op instagram waarin je een recept kiest van een andere site en deze namaakt met een twist. Wij houden van ovenschotels, witlof én aardappelen. Wij gingen daarom voor een vegetarische witlofgratin. Ik had nog crème fraîche over, en dat smaakte er heerlijk bij!

Vegetarische witlofgratin ingrediënten

Recept vegetarische witlofgratin

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-02-2021, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
20 minuten
Kooktijd
40 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 20 minuten

Vul een middelgrote pan met water en een flinke snuf zout en breng aan de kook. Was de aardappelen en snijd deze in dikke plakken. Het is niet nodig om de aardappelen te schillen. 

Kook de aardappelen beetgaar in ongeveer 10 minuten. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn aangezien ze nog verder garen in de oven.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een grote ovenschaal in met boter.

Vegetarische witlofgratin
Vegetarische witlofgratin

Vegetarische witlofgratin afmaken – 40 minuten

Verwijder ondertussen de harde kern van de witlof en snijd de witlof in lange repen.

Verhit een klont boter in een grote bakpan en bak hierin de witlof enkele minuten en zorg ervoor dat er zoveel mogelijk vocht verdampt.

Tip: Als de witlof nog teveel vocht bevat zal de gratin te nat worden.

Breng de witlof op smaak met peper en zout. Verdeel de witlof over de bodem van een ovenschaal en plaats de plakken aardappel dakpansgewijs bovenop. 

Meng eieren samen met room, crème fraîche, een snuf nootmuskaat, peper en zout. Giet het mengsel voorzichtig over de aardappelen en witlof.

Verdeel een handvol geraspte kaas over de bovenkant van de ovenschotel.

Bak de witlofgratin mooi goudbruin in ongeveer een half uur. Garneer eventueel met verse peterselie, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

45 waarderingen
😍
45
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
474.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
29.96 g
0.98 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
32.86 g
18.15 g
Eiwitten
13.71 g
Vezels
5.92 g
Natrium
461.1 mg
Mineralen
Ijzer
2.45 mg
Calcium
237.96 mg
Magnesium
59.16 mg
Kalium
59.16 mg
Fosfor
284.39 mg
Koper
0.53 mg
Zink
1.82 mg
Jodium
11.02 µg
Selenium
9.23 µg
Vitamines
Vitamine C
30.35 mg
Vitamine D
1.22 mg
Vitamine A
0.36 mg
Vitamine B1
0.24 mg
Vitamine B2
0.32 mg
Vitamine B6
0.52 mg
Vitamine B12
1.09 µg
Foliumzuur
62.45 µg
Vitamine E
0.41 mg
Vitamine K
2.94 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Vegetarische witlofgratin"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.