Tonijntartaar met wasabi
😍 18Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Tonijntartaar met wasabi

Een feestelijk en makkelijk voorgerecht om indruk te maken. Deze tonijntartaar met wasabi is heerlijk smeuïg en vol van smaak. Lekker met de nootachtige smaak van rucola.

30 minuten
2 personen
Tonijntartaar met wasabi ingrediënten
Recept tonijntartaar met wasabi

Ingrediënten

2 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 18-12-2021, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Maak eerst een wasabi crème door de crème fraîche samen met wasabi te mengen. Breng op smaak met peper en zout en schep dit eventueel in een (kleine) spuitzak of spuitfles.

Was eventueel de rucola en snijd de cherry tomaatjes in kwarten. Hak eventueel een beetje verse peterselie fijn.

Snijd de verse tonijn fijn, maar vermaal het niet met een keukenmachine. Een gepureerde tonijn zal een heel andere structuur krijgen en daardoor minder lekker zijn. Snijd de tonijn ook niet te grof, dat zal ook minder lekker smaken.

Tonijntartaar met wasabi
Tonijntartaar met wasabi

De tonijntartaar met wasabi afmaken – 15 minuten

Meng de fijngesneden tonijn met mayonaise, sojasaus, wasabi en olijfolie. De tonijn wordt hierdoor een beetje smeuïg en daardoor extra smaakvol. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de tonijntartaar over 2 borden, verdeel de wasabi crème her en der en maak af met de cherry tomaatjes, rucola en eventueel een beetje extra (maldon) zout bovenop. Garneer met peterselie en serveer eventueel met een beetje (stok)brood, eet smakelijk!

Tips!

Hoe krijg ik de tonijntartaar het beste op het bord?

Gebruik een ronde uitsteker om een mooie vorm te krijgen. Gebruik de achterkant van een lepel of cocktailstamper om de bovenkant glad te maken. 

Welke tonijn kan ik het beste gebruiken?

Voor een tonijntartaar kun je het beste verse tonijn gebruiken van goede kwaliteit. Zo weet je zeker dat deze smaakvol, maar ook veilig is, om rauw te eten.

Wat vind je van dit recept?

18 waarderingen
😍
18
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
226.74 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
5.25 g
2.05 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
14.79 g
5.45 g
Eiwitten
19.26 g
Vezels
1.57 g
Natrium
3456.45 mg
Mineralen
Ijzer
1.61 mg
Calcium
70.6 mg
Magnesium
53.12 mg
Kalium
53.12 mg
Fosfor
192.45 mg
Koper
0.16 mg
Zink
0.77 mg
Jodium
25.03 µg
Selenium
0.14 µg
Vitamines
Vitamine C
10.7 mg
Vitamine D
5.79 mg
Vitamine A
85.08 mg
Vitamine B1
0.16 mg
Vitamine B2
0.18 mg
Vitamine B6
0.41 mg
Vitamine B12
2.45 µg
Foliumzuur
22.83 µg
Vitamine E
0.25 mg
Vitamine K
6.7 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Tonijntartaar met wasabi"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.