Heerlijk snelle surimi met groente uit de wok gemaakt met verse ingrediënten. Klaar in 30 minuten, recept voor 4 personen.
Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surimi-met-groente-uit-de-wok
Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras, aangezien deze erg hard zijn. Snijd de citroengrasstengel zo fijn mogelijk en voeg toe aan de vijzel. Vermeng tot een rode peper pasta, zet dan aan de kant.
Was de prei en beide paprika helften en snijd deze samen met de ui in kleine stukjes. Verdeel de surimistick in stukken zo groot of klein als je zou willen. Snijd de courgette in blokjes en zet aan de kant. Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook hier de noedels in gaar.
Surimi met groente uit de wok
Voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe aan de wok zodra deze heet is. Wok de gesneden groentes (prei, paprika, ui en courgette) 3 tot 5 minuten lang, afhankelijk van hoe dik je de groentes gesneden hebt.
Voeg dan de rode peper pasta toe en roer goed door de groentes. Giet de inhoud van het blikje kokosmelk (ongeveer 250 ml) in de wok en voeg 2 eetlepels vissaus toe. Voeg als laatste de stukken surimi, een handvol taugé en een theelepel gemalen korianderzaad toe. Snijd de verse korianderblaadjes in fijne stukken en voeg toe aan de wok.
Giet de noedels af in een vergiet en meng door de saus heen in de wok. Serveer direct, eet smakelijk!
Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!
Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.