Ohmydish.nl


Surimi met groente uit de wok

Heerlijk snelle surimi met groente uit de wok gemaakt met verse ingrediënten. Klaar in 30 minuten, recept voor 4 personen.

Surimi met groente uit de wok
30 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Surimi met groente uit de wok

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 pakje surimisticks
  • Ongeveer 400 gram noedels naar keuze
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • Aantal takjes verse koriander
  • 1 ui
  • 2 rode pepers
  • Klein stukje gember van ongeveer 1 cm
  • 1 prei
  • 1 courgette
  • 1 citroengras stengel
  • Halve gele paprika
  • Halve rode paprika
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • Taugé
  • Zonnebloemolie
  • 2 eetlepels vissaus
Surimi met groente uit de wok ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Koksmes
  • Snijplank
  • Wok
  • Vergiet
  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Vijzel met stamper

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

30 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/surimi-met-groente-uit-de-wok


Voorbereiding -- 15 minuten

Begin met het maken van een rode peper pasta door de twee rode pepers fijn te snijden en toe te voegen aan de vijzel. Wij hebben ervoor gekozen om de zaadlijsten eerst uit de rode pepers te snijden, aangezien het gerecht naar onze smaak anders veel te pittig wordt. Voeg een stukje gember en 2 geplette teentjes knoflook toe. Stamp de ingrediënten in de vijzel tot een pasta.

Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras, aangezien deze erg hard zijn. Snijd de citroengrasstengel zo fijn mogelijk en voeg toe aan de vijzel. Vermeng tot een rode peper pasta, zet dan aan de kant.

Was de prei en beide paprika helften en snijd deze samen met de ui in kleine stukjes. Verdeel de surimistick in stukken zo groot of klein als je zou willen. Snijd de courgette in blokjes en zet aan de kant. Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook hier de noedels in gaar.

Surimi met groente uit de wok Surimi met groente uit de wok

De surimi met groente uit de wok afmaken -- 15 minuten

Verhit de wok op zo hoog mogelijk vuur, laat de wok zo heet mogelijk worden voordat je ingrediënten gaat toevoegen. Zet de afzuigkap aan, daar de wok kan gaan roken.

Voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe aan de wok zodra deze heet is. Wok de gesneden groentes (prei, paprika, ui en courgette) 3 tot 5 minuten lang, afhankelijk van hoe dik je de groentes gesneden hebt.

Voeg dan de rode peper pasta toe en roer goed door de groentes. Giet de inhoud van het blikje kokosmelk (ongeveer 250 ml) in de wok en voeg 2 eetlepels vissaus toe. Voeg als laatste de stukken surimi, een handvol taugé en een theelepel gemalen korianderzaad toe. Snijd de verse korianderblaadjes in fijne stukken en voeg toe aan de wok.

Giet de noedels af in een vergiet en meng door de saus heen in de wok. Serveer direct, eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Griekse salade

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.