Heerlijk snelle surimi met groente uit de wok gemaakt met verse ingrediënten. Klaar in 30 minuten, recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 08-06-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 19-11-2024
Begin met het maken van een rode peper pasta door de twee rode pepers fijn te snijden en toe te voegen aan de vijzel.
Wij hebben ervoor gekozen om de zaadlijsten eerst uit de rode pepers te snijden, aangezien het gerecht naar onze smaak anders veel te pittig wordt.
Voeg een stukje gember en 2 geplette teentjes knoflook toe. Stamp de ingrediënten in de vijzel tot een pasta. Verwijder de buitenste bladeren van het citroengras, aangezien deze erg hard zijn.
Snijd de citroengrasstengel zo fijn mogelijk en voeg toe aan de vijzel. Vermeng tot een rode peper pasta, zet dan aan de kant. Was de prei en beide paprika helften en snijd deze samen met de ui in kleine stukjes.
Verdeel de surimistick in stukken zo groot of klein als je zou willen. Snijd de courgette in blokjes en zet aan de kant. Vul de grote pan met water en breng aan de kook. Kook hier de noedels in gaar.
Verhit de wok op zo hoog mogelijk vuur, laat de wok zo heet mogelijk worden voordat je ingrediënten gaat toevoegen. Zet de afzuigkap aan, daar de wok kan gaan roken.
Voeg 2 eetlepels zonnebloemolie toe aan de wok zodra deze heet is. Wok de gesneden groentes (prei, paprika, ui en courgette) 3 tot 5 minuten lang, afhankelijk van hoe dik je de groentes gesneden hebt.
Voeg dan de rode peper pasta toe en roer goed door de groentes. Giet de inhoud van het blikje kokosmelk (ongeveer 250 ml) in de wok en voeg 2 eetlepels vissaus toe.
Voeg als laatste de stukken surimi, een handvol taugé en een theelepel gemalen korianderzaad toe. Snijd de verse korianderblaadjes in fijne stukken en voeg toe aan de wok.
Giet de noedels af in een vergiet en meng door de saus heen in de wok. Serveer direct, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.