Deze heerlijk verfrissende suikervrije meloen granita met munt is klaar in 10 minuten + wachttijd. Recept voor 4 personen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 16-07-2015, dit recept is voor 4 personen en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Dit recept gebruikt geen suiker naast de fruit suikers van de meloen, aangezien de meloen en munt combinatie dit niet nodig hebben. Schep de zaden uit de meloen met behulp van een lepel.
Schep het vruchtvlees van de meloen in een blender en gooi de schil weg. Was de verse muntblaadjes onder koud stromend water en doe deze ook in de blender.
Je kunt eventueel een aantal muntblaadjes aan de kant leggen om de meloen granita mee te garneren. Pers het sap uit de citroen met behulp van een citruspers en doe dit in de blender.
Pureer het meloen mengsel glad, plaats daarna in de vriezer en wacht tenminste een uur lang totdat het mengsel deels bevroren is. Roer dan het mengsel door elkaar met een vork.
Plaats dan opnieuw in de vriezer en herhaal deze stap totdat er ijsschaafsels ontstaan. Serveer de suikervrije meloen granita met munt in een cocktailglas of whiskey glas.
Garneer de granita eventueel met gescheurde blaadjes verse munt. Geniet ervan!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.