Springrolls met kip en sesamsaus zijn het hele jaar lekker. Boordevol knapperige groenten en heerlijk als snack, lunch of avondeten.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/springrolls-met-kip-en-sesamsaus
Zorg als eerste dat de kipfilet gaar is, deze kun je het beste koken en dan laten afkoelen. Begin dan met het schoon maken van de groenten. Was de paprika en rode peper en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika in reepjes en de rode peper in fijne stukjes. Was de komkommer en schil de wortels en snijd deze beide in reepjes. Was de sla en snijd deze niet te fijn.
Gebruik 2 vorken om de kipfilet uit elkaar te trekken. Zet alles apart in kommetjes of op een bord. Rooster de sesamzaadjes in een droge bakpan en gebruik dan een vijzel om de geroosterde sesamzaadjes fijner te stampen.
Laat dit afkoelen terwijl je de knoflook en gember pelt om deze vervolgens fijn te raspen. Meng de sesamzaadjes, knoflook en gember met rijst wijn azijn, honing, soja saus en sesamolie tot een saus.
Vul een grote kom met lauwwarm water. Plaats dan 1 voor 1 de rijstvellen in het water, maar niet te lang. Tussen 5 - 10 seconden, of totdat de rijstvellen transparant worden.
Leg een rijstvel op een snijplank en stapel de gesneden groentes, kipfilet en een beetje rode peper in het midden.
Let op: voeg niet teveel toe, de loempia moet namelijk nog dicht kunnen. Vouw de vellen op tot een loempia, herhaal voor de resterende rijstvellen. Serveer met de sesamsaus, eet smakelijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-10-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 12-01-2024
alvast bedankt voor je reactie :)
Groetjes Martine
Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.