Ohmydish.nl


Springrolls met kip en sesamsaus

Springrolls met kip en sesamsaus zijn het hele jaar lekker. Boordevol knapperige groenten, heerlijk als snack, lunch en zelfs als avondeten, toch?

Springrolls met kip en sesamsaus
40 minuten 4 personen Lunch
Springrolls met kip en sesamsaus

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • ongeveer 20 rijstvellen (o.a. te koop bij de toko)
  • 1/4e komkommer
  • 1 rode paprika
  • 3 wortels
  • 1/2e krop little gem (kleine Romaine sla)
  • 1 rode peper
  • 1 gekookte kipfilet
  • een klein handjevol sesamzaadjes
  • 1 grote knoflookteen
  • ongeveer 2 cm gemberwortel
  • een eetlepel honing
  • ongeveer 2 eetlepels rijst wijnazijn
  • 2 eetlepels sesamolie
  • 4 eetlepels (glutenvrije) sojasaus
Springrolls met kip en sesamsaus ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • kleine bakpan
  • kleine kom
  • vijzel en stamper
  • fijne rasp
  • grote kom
  • 2 middelgrote kommen
  • 2 vorken

Recept printen Bekijk reacties (2) Opslaan in collectie

Bereiden

40 minuten 4 personen Lunch

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/springrolls-met-kip-en-sesamsaus


Voorbereiding -- 30 minuten

Zorg als eerste dat de kipfilet gaar is, deze kun je het beste koken en dan laten afkoelen. Begin dan met het schoon maken van de groenten. Was de paprika en rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in reepjes en de rode peper in fijne stukjes. Was de komkommer en schil de wortels en snijd deze beide in reepjes. Was de sla en snijd deze niet te fijn. Gebruik 2 vorken om de kipfilet uit elkaar te trekken. Zet alles apart in kommetjes of op een bord.

Rooster de sesamzaadjes in een droge bakpan en gebruik dan een vijzel om de geroosterde sesamzaadjes fijner te stampen. Laat dit afkoelen terwijl je de knoflook en gember pelt om deze vervolgens fijn te raspen. Meng de sesamzaadjes, knoflook en gember met rijst wijn azijn, honing, soja saus en sesamolie tot een saus.

Springrolls met kip en sesamsaus Springrolls met kip en sesamsaus

Springrolls met kip en sesamsaus afmaken -- 10 minuten

Vul een grote kom met lauwwarm water. Plaats dan 1 voor 1 de rijstvellen in het water, maar niet te lang. Tussen 5 - 10 seconden, of totdat de rijstvellen transparant worden. Leg een rijstvel op een snijplank en stapel de gesneden groentes, kipfilet en een beetje rode peper in het midden. Voeg niet teveel toe, de loempia moet namelijk nog dicht kunnen.

Vouw de vellen op tot een loempia, herhaal voor de resterende rijstvellen. Serveer met de sesamsaus, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
1 stem
← Vorig recept
Groene thee parfait

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.