Een spinazie omelet is een ideale lunch om extra groenten te eten. Extra lekker met kaas en eventueel spekjes, maar zonder spekjes ook een aanrader voor een vega omelet!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/spinazie-omelet
Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Snijd de spinazie in stukken, niet te grof. Snijd de lente ui in ringetjes en de tomaatjes door de helft en zet op zij.
Klop de eieren los samen met 2 eetlepels room en breng op smaak met peper en zout. Roer de spinazie door het ei.
Bak de spekjes in een middelgrote bakpan enkele minuten. Voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe en schenk het eimengsel erbij.
Zet het vuur middellaag en verdeel de tomaatjes vooral in het midden plaats een deksel op de bakpan. Verdeel een beetje grana padano over het omelet en vouw de zijkanten naar binnen, of vouw het omelet volledig dubbel.
Verdeel nog meer grana padano over het omelet en plaats de deksel terug op de pan. Bak het omelet nog enkele minuten langer tot het ei gestold is en de kaas gesmolten is. Bestrooi met lente ui en serveer direct, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik diepvries spinazie gebruiken voor een omelet?
Je kunt eventueel diepvries spinazie gebruiken, ontdooi deze dan eerst voor je deze mengt met het ei.
Kan ik de spekjes vervangen?
Je kunt eventueel champignons of (gerookte) zalm toevoegen aan het spinazie omelet i.p.v. spekjes. Je kunt de spekjes ook simpelweg weglaten.
Moet ik room gebruiken in een spinazie omelet?
Je kunt eventueel ook (plantaardige) melk gebruiken i.p.v. (kook)room, beide geeft het omelet extra smaak en textuur.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.