Een spinazie omelet is een ideale lunch om extra groenten te eten. Extra lekker met kaas en eventueel spekjes, maar zonder spekjes ook een aanrader voor een vega omelet!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 26-05-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de spinazie indien nodig en verwijder overtollig water met een sla centrifuge. Snijd de spinazie in stukken, niet te grof. Snijd de lente ui in ringetjes en de tomaatjes door de helft en zet op zij.
Klop de eieren los samen met 2 eetlepels room en breng op smaak met peper en zout. Roer de spinazie door het ei.
Bak de spekjes in een middelgrote bakpan enkele minuten. Voeg indien nodig een scheutje olijfolie toe en schenk het eimengsel erbij.
Zet het vuur middellaag en verdeel de tomaatjes vooral in het midden plaats een deksel op de bakpan. Verdeel een beetje grana padano over het omelet en vouw de zijkanten naar binnen, of vouw het omelet volledig dubbel.
Verdeel nog meer grana padano over het omelet en plaats de deksel terug op de pan. Bak het omelet nog enkele minuten langer tot het ei gestold is en de kaas gesmolten is. Bestrooi met lente ui en serveer direct, eet smakelijk!
Kan ik diepvries spinazie gebruiken voor een omelet?
Je kunt eventueel diepvries spinazie gebruiken, ontdooi deze dan eerst voor je deze mengt met het ei.
Kan ik de spekjes vervangen?
Je kunt eventueel champignons of (gerookte) zalm toevoegen aan het spinazie omelet i.p.v. spekjes. Je kunt de spekjes ook simpelweg weglaten.
Moet ik room gebruiken in een spinazie omelet?
Je kunt eventueel ook (plantaardige) melk gebruiken i.p.v. (kook)room, beide geeft het omelet extra smaak en textuur.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.