Deze soba noedels met groenten zijn een makkelijke doordeweekse maaltijd voor drukke dagen. Een heerlijk vegetarisch wokgerecht met kaas die dit gerecht een unieke smaak geeft.
Soba noedels worden gemaakt van boekweit, dit verklaart direct hun donkere kleur. Soba noodles zijn Japanse dunne noedels die door het gebruik van boekweit stevig en een tikkeltje nootachtig van smaak zijn.
Soba noedels kunnen op veel verschillende manieren worden geserveerd. Zowel koud met een dipsaus of als salade of warm in verschillende wokgerechten of soep.
Om de soba noedels met groenten romig en extra smaakvol te maken voeg ik fenegriek kaas toe. Fenegriek is een licht bitter en smaakvol kruid die je eventueel ook los toe kunt voegen of laat het volledig weg. Fenegriek geeft dit wokgerecht een warme en kruidige smaak. Voor een simpeler wokgerecht kun je de kaas volledig weg laten, de soba noedels zullen dan minder vullend zijn.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 18-08-2023, dit recept is voor 2 personen en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Schil de gember wortel en rasp deze fijn. Rasp de fenegriek kaas en zet opzij. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook.
Schil de wortelen en snijd deze in dunne plakjes. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze grof.
Verwijder de uiteindes en eventueel de draden van de peultjes, peultjes kunnen soms draadjes bevatten als deze iets ouder of dikker zijn.
Verhit een wok op hoog vuur en voeg een scheut neutrale olie toe. Bak de wortel ongeveer 2 minuten op hoog vuur en voeg dan de paprika en peultjes toe.
Roer regelmatig om en voeg de edamame boontjes toe. Kook ondertussen de soba noedels in het kokende water, deze zullen na ongeveer 5 minuten gaar zijn.
Bak de groenten tot deze beetgaar zijn en breng op smaak met 1 theelepel geraspte gember, 1 theelepel sriracha saus, 4 eetlepels sojasaus en 1 theelepel sesamolie.
Roer als laatste de geraspte fenegriek kaas door de groenten en serveer direct met de soba noedels. Eet smakelijk!
Waar kan ik soba noedels kopen?
Soba noedels zijn tegenwoordig in de meeste supermarkten te koop. Naast de supermarkt verkopen toko's of andere Aziatische winkels ook volop soba noodles.
Welke groenten zijn lekker met soba noedels?
Peultjes, paprika, wortel, edamame boontjes, mais, broccoli, sperziebonen en nog veel meer groenten zijn uitermate geschikt om te wokken en te serveren met soba noedels.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.