Deze satéballetjes doen het altijd goed op een feestje, ze zijn snel te maken en dat is maar goed ook want ze zijn ook snel op!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 12-04-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 20 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Meng het gehakt met de fijngesneden ui en knoflook en breng op smaak met gemalen citroengras, gember, sojasaus, sambal, peper en zout.
Voeg een ei toe en voeg paneermeel toe tot je er mooie balletjes van kunt draaien. Hoe meer paneermeel je toe gaat voegen, hoe droger de gehaktballetjes zullen worden.
Maak in de tussentijd ook de satésaus, als je deze kant-en-klaar gebruikt kun je deze voor het serveren eerst opwarmen.
Gebruik je handen om kleine gehaktballetjes te draaien. Verwarm dan een klont boter in een middelgrote bakpan en bak de balletjes dan mooi bruin aan alle kanten.
De exacte tijd hangt af van de grootte van de balletjes. Serveer met satésaus en extra pinda's, smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.