Ohmydish.nl


Satéballetjes

Deze satéballetjes doen het altijd goed op een feestje, ze zijn snel te maken en dat is maar goed ook want ze zijn ook snel op!

Satéballetjes
20 minuten 4 personen Hapjes en snacks
Satéballetjes

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram gehakt (rund of half-om-half)
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 1 knoflookteen
  • 1 theelepel gemalen citroengras (sereh)
  • 1 theelepel gemalen gember
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sambal of rode peper pasta
  • peper en zout naar smaak
  • handjevol paneermeel
  • boter om te bakken
  • satésaus om erbij te serveren
  • handvol pinda's
Satéballetjes ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • grote kom
  • middelgrote bakpan
  • vleestang

Bereiden

20 minuten 4 personen Hapjes en snacks

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/sateballetjes


Voorbereiding -- 10 minuten

Pel de ui en knoflookteen en snijd deze fijn. Meng het gehakt met de fijngesneden ui en knoflook en breng op smaak met gemalen citroengras, gember, sojasaus, sambal, peper en zout. Voeg een ei toe en voeg paneermeel toe tot je er mooie balletjes van kunt draaien. Hoe meer paneermeel je toe gaat voegen, hoe droger de gehaktballetjes zullen worden.

Maak ook de satésaus, als je deze kant-en-klaar gebruikt kun je deze voor het serveren eerst opwarmen.

Satéballetjes Satéballetjes

Satéballetjes afmaken -- 10 minuten

Gebruik je handen om kleine gehaktballetjes te draaien. Verwarm dan een klont boter in een middelgrote bakpan en bak de balletjes dan mooi bruin aan alle kanten. De exacte tijd hangt af van de grootte van de balletjes.

Serveer met satésaus en extra pinda's, smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
0 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!



Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.