Met deze tips krijg je een mals stuk vlees, want een runderrollade braden is ontzettend makkelijk. Een runderrollade uit de oven is een feestelijk stuk vlees dat zowel warm als koud lekker is.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/runderrollade-uit-de-oven
Haal de runderrollade een half uur vooraf uit de koelkast zodat deze op temperatuur kan komen.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Dep de runderrollade droog met keukenpapier en bestrooi ruim met peper en zout.
Verhit een klontje boter samen met een scheutje olijfolie in een middelgrote bakpan. Bak de runderrollade mooi bruin rondom en verplaats deze dan naar een kleine ovenschaal.
Leg verse rozemarijn en tijm bovenop en verdeel de boter uit de pan over de rollade.
Bak de runderrollade mooi rosé in ongeveer 20 minuten. De exacte tijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de rollade. De rollade is klaar als de kerntemperatuur tussen de 50 en 55 graden Celsius is.
Haal de runderrollade uit de oven en pak deze in met aluminiumfolie. Laat de rollade ongeveer 10 minuten rusten.
Verwijder de touwtjes en snijd het vlees in dunne plakken. Serveer bijvoorbeeld met pepersaus, geroosterde aardappelen en een frisse salade, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Kan ik de runderrollade braden in de pan?
Wanneer je de runderrollade in de pan wilt bereiden i.p.v. in de oven, kun je het beste een braadpan gebruiken.
Braad de runderrollade rondom aan tot deze mooi bruin is en schenk dan een laag water erbij samen met de takjes rozemarijn en tijm. Zet het vuur laag, plaats de deksel op de pan en gaar de runderrollade tot de kerntemperatuur tussen de 50 en 55 graden Celsius is.
Waar kan ik een runderrollade kopen?
Een runderrollade kun je bij de slager kopen, maar ook af en toe bij de grotere supermarkten.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.