Dit rozemarijnbrood heeft een knapperige buitenkant en een heerlijk zachte binnenkant. Verras je familie en vrienden met een zelfgebakken rozemarijnbrood.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 07-09-2014, dit recept is voor 4 personen en duurt 4 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Voeg 60 ml lauwwarm water toe aan een kommetje en roer hier de gist en een eetlepel suiker door. Laat een aantal minuten staan totdat er schuim ontstaat.
Voeg een halve eetlepel olijfolie, bloem, een snufje zout en gedroogde rozemarijn toe aan de kom van de keukenmachine. Voeg hier geleidelijk de resterende 115 ml lauwwarm water en het gistmengsel aan toe. Meng in 10 minuten tot een elastisch deeg.
Vorm het deeg tot een bal, dek de kom van de keukenmachine dan af met een vochtige keukendoek. Laat het deeg 2 uur lang rijzen op een warme plek.
Kneed het deeg nog eens 5 minuten, verdeel het deeg in 2 evenredige stukken en vorm tot een bal. Plaats de deegballen op een bakplaat met bakpapier erop.
Laat 10 minuten lang (onafgedekt) staan, of totdat het deeg in volume is verdubbeld. Je kunt eventueel ook 1 groter brood maken.
Verhit de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius. Bak de rozemarijnbroden 10 minuten lang. Haal de broden dan uit de oven en voeg een eetlepel olijfolie, wat zeezout en gedroogde rozemarijn toe aan de bovenkant.
Plaats de broden dan terug in de oven en bak in 10 minuten goudbruin. Laat de broden na het bakken afkoelen op een afkoelrek. Serveer het rozemarijnbrood met goede kwaliteit olijfolie en balsamicoazijn. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.