Roseval wedges uit de oven

(11)

Heerlijke roseval aardappeltjes uit de oven, met rozemarijn en knoflook. Een ideaal en simpel bijgerecht voor elke dag van de week.

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 240 calorieën p.p.
Roseval wedges uit de oven

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 750 gram roseval aardappelen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • Maldon zout (of zeezout)
  • Peper
  • Olijfolie
Roseval wedges uit de oven Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Ovenplaat
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Keukendoek

Bereiding


Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 240 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roseval-wedges-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius.

Was 750 gram roseval aardappelen onder koud stromend water en dep droog met een schone keukendoek.

Snijd elke aardappel in partjes en leg op de ovenplaat. Pel 3 teentjes knoflook en snijd in kleine stukjes.

Besprenkel de aardappelpartjes met een aantal scheuten olijfolie en meng samen met de knoflook goed door elkaar heen.

Snijd de 2 rozemarijn takjes in kleinere stukken en verdeel deze tussen de aardappelpartjes op de ovenplaat.

Roseval wedges uit de oven
Roseval wedges uit de oven

De roseval wedges uit de oven afmaken – 15 minuten

Bak de roseval aardappeltjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 - 20 minuten goudbruin, afhankelijk van hoe krachtig de oven is.

Hussel de aardappeltjes tijdens het bakken af en toe door elkaar heen. Haal ze uit de oven en verwijder de takjes rozemarijn.

Breng op smaak met peper en Maldon zout. Je kunt ook gebruik maken van zeezout, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

11 stemmen

Roseval wedges uit de oven: Veel gestelde vragen

Wat zijn roseval aardappelen?

Een roseval is een langwerpige en vastkokende aardappel met een heerlijke rode schil. Een ideale aardappelsoort die hoofdzakelijk gebruikt wordt in ovenschotels en salades. De roseval aardappel komt oorspronkelijk uit Bretagne in Frankrijk.

Kan ik de roseval wedges ook in een air fryer bereiden?

Dat is mogelijk, leg voordat je de aardappeltjes gaat bakken een klein velletje bakpapier op de bodem. Hussel de aardappeltjes tijdens het bakken goed door elkaar heen.

Moet ik roseval aardappelen schillen?

Je kunt de aardappel schillen, echter zit de meeste smaak in de lekkere rode schil.

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.