Roseval wedges uit de oven

(13)

Heerlijke roseval aardappeltjes uit de oven, met rozemarijn en knoflook. Een ideaal en simpel bijgerecht voor elke dag van de week.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 240 calorieën p.p.
Roseval wedges uit de oven

Ingrediënten


  • 750 gram roseval aardappelen
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 teentjes knoflook
  • Maldon zout (of zeezout)
  • Peper
  • Olijfolie
Roseval wedges uit de oven Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig


  • Oven
  • Ovenplaat
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Keukendoek

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 25 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Bijgerechten Calorieën 240 calorieën p.p.

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/roseval-wedges-uit-de-oven


Voorbereiding – 10 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius.

Was 750 gram roseval aardappelen onder koud stromend water en dep droog met een schone keukendoek.

Snijd elke aardappel in partjes en leg op de ovenplaat. Pel 3 teentjes knoflook en snijd in kleine stukjes.

Besprenkel de aardappelpartjes met een aantal scheuten olijfolie en meng samen met de knoflook goed door elkaar heen.

Snijd de 2 rozemarijn takjes in kleinere stukken en verdeel deze tussen de aardappelpartjes op de ovenplaat.

Roseval wedges uit de oven
Roseval wedges uit de oven

De roseval wedges uit de oven afmaken – 15 minuten

Bak de roseval aardappeltjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 - 20 minuten goudbruin, afhankelijk van hoe krachtig de oven is.

Hussel de aardappeltjes tijdens het bakken af en toe door elkaar heen. Haal ze uit de oven en verwijder de takjes rozemarijn.

Breng op smaak met peper en Maldon zout. Je kunt ook gebruik maken van zeezout, eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-07-2022, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 21-10-2023


Waardeer dit recept!
13 stemmen

Roseval wedges uit de oven: Veel gestelde vragen

Wat zijn roseval aardappelen?

Een roseval is een langwerpige en vastkokende aardappel met een heerlijke rode schil. Een ideale aardappelsoort die hoofdzakelijk gebruikt wordt in ovenschotels en salades. De roseval aardappel komt oorspronkelijk uit Bretagne in Frankrijk.

Kan ik de roseval wedges ook in een air fryer bereiden?

Dat is mogelijk, leg voordat je de aardappeltjes gaat bakken een klein velletje bakpapier op de bodem. Hussel de aardappeltjes tijdens het bakken goed door elkaar heen.

Moet ik roseval aardappelen schillen?

Je kunt de aardappel schillen, echter zit de meeste smaak in de lekkere rode schil.

0 reacties op Roseval wedges uit de oven

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.