Romige farfalle met champignons en ham
😍 14Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Romige farfalle met champignons en ham

Deze romige farfalle met champignons en ham is makkelijk te maken, vol van smaak én te maken in één pan. Staat binnen een half uur op tafel.

30 minuten
4 personen
Recept romige farfalle met champignons en ham
Romige farfalle met champignons en ham ingrediënten

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 11-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 30 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 26-04-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
20 minuten
Totale tijd
30 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier.

Snijd de kastanjechampignons in kwarten en snijd de gedroogde ham in stukjes. Rasp de grana padano en zet opzij. 

Romige farfalle met champignons en ham
Romige farfalle met champignons en ham

Romige farfalle met champignons en ham afmaken – 20 minuten

Verhit boter in een grote pan en fruit hierin de fijngesneden rode ui en knoflooktenen. Voeg de champignon kwarten toe en bak deze nog ongeveer 5 minuten op middelmatig vuur.

Schenk er dan de kippenbouillon bij samen met de pasta, kook deze gaar in ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur, kooktijd is afhankelijk van de pasta.

Je zult merken dat de bouillon grotendeels is verdampt en opgenomen door de pasta. Verhit ondertussen een bakpan en bak hierin de rauwe ham stukjes krokant.

Dit is niet noodzakelijk als je het gerecht in één pan wilt maken, voeg je de stukjes zonder te bakken toe aan de pasta. Schenk er de room bij de pasta en roer er op het laatste de geraspte kaas en krokante ham door.

Breng op smaak met peper en zout, pas op met het zout want de ham is waarschijnlijk al vrij zout. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

14 waarderingen
😍
14
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
2 reacties op "Romige farfalle met champignons en ham"
Jolanda zegt op 14-07-2017
Ha Veronique en Marco, Lijkt mij héérlijk dit recept! Ik heb alleen n vraagje, wat voor en hoeveel room gebruiken jullie? Groetjes Jo
Ohmydish zegt op 14-07-2017
Hallo Jolanda, in dit recept hebben wij 100 gram room (slagroom, zie foto) gebruikt. Dit stond inderdaad niet vermeld, ik heb het erbij gezet!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang de nieuwste recepten in je mailbox! Wil je net als 15.000+ anderen 2x per maand recepten in je inbox?

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.