Ingrediënten
- 275 gram droge koekjes
- 60 gram roomboter
- 380 gram pure chocolade
- 350 ml room
- 2 eidooiers
- Snufje zout
- 200 gram hele amandelen
- flinke hand vol mini marshmallows
- Of snijd deze doormidden als je normale marshmallows gebruikt

Kookgerei
- blender of hersluitbare zak met deegroller
- snijplank & koksmes
- grote kom
- middelgrote kom
- garde
- kleine sauspan
- pan met passende kom (voor bain-marie)
- ronde taartvorm (24 cm)
- siliconen kwast
- oven
Voorbereiding — 20 minuten
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius als je de koekjesbodem wilt bakken, dit is niet persé noodzakelijk.
Smelt de boter en verkruimel de koekjes, dit kun je doen met een blender of hersluitbare zak met deegroller. Vet de vorm in met boter en meng de koekkruimels met de gesmolten boter. Druk de koekkruimels in de taartvorm en bak deze goudbruin in ongeveer 15 minuten. Laat de taartbodem afkoelen en smelt ondertussen 260 gram van de pure chocolade. Dit kun je bain-marie doen of in de magnetron.
Hak de amandelen en resterende 120 gram pure chocolade grof en meng dit met de mashmallows. Als je grote marshmallows gebruikt, kun je deze kleiner snijden.

Rocky road taart afmaken — 10 minuten + wachttijd
Verwarm 350 ml room in een kleine pan. Roer de eidooiers glad met een garde in een kom en voeg er dan een beetje van de warme room aan toe. Blijf roeren om te voorkomen dat de eidooiers gaan stollen. Roer de gesmolten chocolade en een snuf zout erbij. Verdeel de helft van het amandel-marshmallows-chocolade mengsel over de koekjesbodem. Verdeel daar de chocolade ganache overheen en dan het resterende marshmallow mengsel.
Zet de taart minimaal 2 uur in de koelkast. Geniet ervan!
Geef een reactie