Risotto met kip en Chinese kool

(28)

Deze risotto met kip en Chinese kool is ontzettend lekker door de toevoeging van champignons en spekjes. Extra vol van smaak door de kaas.

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Risotto met kip en Chinese kool

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 300 gram risotto rijst
  • ongeveer 750 ml kippenbouillon
  • 2 kipfilets
  • 1/2e grote Chinese kool
  • ongeveer 8 champignons
  • 1 sjalot
  • 2 knoflooktenen
  • 150 gram gerookte spekjes
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak
  • handvol geraspte grana padano
Risotto met kip en Chinese kool Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • snijplank & koksmes
  • champignonborstel of keukenpapier
  • 2 grote bakpannen
  • houten lepel
  • kleine pan

Bereiding


Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/risotto-met-kip-en-chinese-kool


Voorbereiding – 15 minuten

Was de Chinese kool en snijd deze in stukken, niet al te grof. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in vieren. Als de champignons erg groot zijn kun je deze beter in zessen snijden. 

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Verwarm de bouillon in een kleine pan. 

Risotto met kip en Chinese kool
Risotto met kip en Chinese kool

De risotto met kip en Chinese kool afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflooktenen enkele minuten. Voeg dan de risotto rijst toe en bak nog enkele minuten langer tot deze glazig begint te worden. 

Zet het vuur niet te hoog en schenk een beetje bouillon bij de risotto. Voeg telkens pas nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen. Het kan zijn dat de risotto al gaar is voor je de volledige hoeveelheid hebt gebruikt. 

Verhit ondertussen een grote bakpan op hoog vuur en bak hierin de kipblokjes enkele minuten. Voeg dan ook de spekjes samen met de champignons toe en bak nog enkele minuten. 

Voeg dan de Chinese kool toe, afhankelijk van de grootte van de pan moet je deze misschien in delen toevoegen. Bak het geheel enkele minuten en breng op smaak met peper en zout. 

Zodra de risotto bijna gaar is, roer je de gebakken kip, spekjes, champignons en kool erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Maak de risotto af met geraspte grana padano, eet smakelijk!

Wat vind jij van dit recept?

28 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Herfst recepten

Heerlijke herfst recepten die je kunt maken als het seizoen is aangebroken dat de bladeren van de bomen vallen en het vaker gaat regenen. Maak een keuze uit verschillende soorten herfst recepten. Proef de herfst met deze lekkere en simpele herfstrecepten! Geniet van bijvoorbeeld een mok golden milk, een kom romige paddenstoelen-truffelsoep of bak lekkere pompoenwafels voor bij een kop warme chocolademelk.