Risotto met kip en Chinese kool
😍 39Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Risotto met kip en Chinese kool

Deze risotto met kip en Chinese kool is ontzettend lekker door de toevoeging van champignons en spekjes. Extra vol van smaak door de kaas.

45 minuten
4 personen
Risotto met kip en Chinese kool ingrediënten
Recept risotto met kip en chinese kool

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 03-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 22-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 15 minuten

Was de Chinese kool en snijd deze in stukken, niet al te grof. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn. 

Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in vieren. Als de champignons erg groot zijn kun je deze beter in zessen snijden. 

Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Verwarm de bouillon in een kleine pan. 

Risotto met kip en Chinese kool
Risotto met kip en Chinese kool

De risotto met kip en Chinese kool afmaken – 30 minuten

Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflooktenen enkele minuten. Voeg dan de risotto rijst toe en bak nog enkele minuten langer tot deze glazig begint te worden. 

Zet het vuur niet te hoog en schenk een beetje bouillon bij de risotto. Voeg telkens pas nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen. Het kan zijn dat de risotto al gaar is voor je de volledige hoeveelheid hebt gebruikt. 

Verhit ondertussen een grote bakpan op hoog vuur en bak hierin de kipblokjes enkele minuten. Voeg dan ook de spekjes samen met de champignons toe en bak nog enkele minuten. 

Voeg dan de Chinese kool toe, afhankelijk van de grootte van de pan moet je deze misschien in delen toevoegen. Bak het geheel enkele minuten en breng op smaak met peper en zout. 

Zodra de risotto bijna gaar is, roer je de gebakken kip, spekjes, champignons en kool erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Maak de risotto af met geraspte grana padano, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

39 waarderingen
😍
39
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
472.07 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
20.8 g
0.89 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
23.07 g
9.54 g
Eiwitten
40.22 g
Vezels
4.77 g
Natrium
2317.27 mg
Mineralen
Ijzer
3.46 mg
Calcium
175.95 mg
Magnesium
59.47 mg
Kalium
59.47 mg
Fosfor
539.19 mg
Koper
0.53 mg
Zink
2.08 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
10.9 µg
Vitamines
Vitamine C
32.45 mg
Vitamine D
0.08 mg
Vitamine A
86.3 mg
Vitamine B1
0.32 mg
Vitamine B2
0.56 mg
Vitamine B6
0.95 mg
Vitamine B12
1.28 µg
Foliumzuur
66.92 µg
Vitamine E
1.24 mg
Vitamine K
4.18 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Risotto met kip en Chinese kool"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.