Deze risotto met kip en Chinese kool is ontzettend lekker door de toevoeging van champignons en spekjes. Extra vol van smaak door de kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-12-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Was de Chinese kool en snijd deze in stukken, niet al te grof. Pel de sjalot en knoflooktenen en snijd deze fijn.
Maak de champignons schoon met een borstel of keukenpapier en snijd deze in vieren. Als de champignons erg groot zijn kun je deze beter in zessen snijden.
Verwijder overtollig vet en spieren van de kipfilets en snijd deze in blokjes. Verwarm de bouillon in een kleine pan.
Verhit een scheut olijfolie in een grote bakpan en fruit hierin de sjalot en knoflooktenen enkele minuten. Voeg dan de risotto rijst toe en bak nog enkele minuten langer tot deze glazig begint te worden.
Zet het vuur niet te hoog en schenk een beetje bouillon bij de risotto. Voeg telkens pas nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen. Het kan zijn dat de risotto al gaar is voor je de volledige hoeveelheid hebt gebruikt.
Verhit ondertussen een grote bakpan op hoog vuur en bak hierin de kipblokjes enkele minuten. Voeg dan ook de spekjes samen met de champignons toe en bak nog enkele minuten.
Voeg dan de Chinese kool toe, afhankelijk van de grootte van de pan moet je deze misschien in delen toevoegen. Bak het geheel enkele minuten en breng op smaak met peper en zout.
Zodra de risotto bijna gaar is, roer je de gebakken kip, spekjes, champignons en kool erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Maak de risotto af met geraspte grana padano, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.