Risotto met chorizo en paprika

(7)

Deze risotto met chorizo en paprika is niet alleen glutenvrij, maar ook lactose vrij! Dit éénpansgerecht is makkelijk, boordevol smaak én rode wijn.

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-12-2022

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten
Risotto met chorizo en paprika

Ingrediënten


  • 300 gram risotto rijst
  • 1 rode ui
  • 3/4e chorizo
  • 1 gele paprika (of andere kleur naar keuze)
  • 100 ml rode wijn
  • olijfolie
  • grote handvol ontpitte zwarte olijven
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • ongeveer 800 ml groentebouillon
  • peper en zout naar smaak

Kookgerei nodig


  • snijplank & koksmes
  • grote bakpan
  • siliconen spatel

Risotto met chorizo en paprika Ingrediënten

Aan de slag

Dit recept printen

Kooktijd 45 minuten Aantal personen 4 personen Categorie Hoofdgerechten

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/risotto-met-chorizo-en-paprika


Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en snijd deze vervolgens fijn. Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd deze dan in blokjes of stukjes.

Was de gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Snijd de ontpitte zwarte olijven door de helft. 

Risotto met chorizo en paprika
Risotto met chorizo en paprika

Risotto met chorizo en paprika afmaken – 35 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hier de rode ui enkele minuten in. Voeg dan de chorizo toe en na enkele minuten ook de stukken paprika.

Bak dit nog enkele minuten langer, voeg de risotto rijst toe en bak tot de rijst glazig is geworden. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee om deze te ontzuren.

Schenk de rode wijn bij de risotto, zodra deze is opgenomen schenk je een beetje groentebouillon erbij. Wacht telkens dat de bouillon volledig is opgenomen door de rijst voordat je nieuwe toevoegt.

Roer niet teveel, anders zal de risotto te papperig worden. Na ongeveer 20 minuten zal de rijst gaar zijn, als dit niet het geval is kun je nog meer bouillon toevoegen tot de rijst gaar genoeg is. 

Roer de zwarte olijven erdoor en breng op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met peterselie als je wilt. Eet smakelijk!

Veronique van Ohmydish

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 16-12-2022


Waardeer dit recept!
7 stemmen

0 reacties op Risotto met chorizo en paprika

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Wil je een reactie achterlaten?


Winter recepten

Kook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.