Risotto met chorizo en paprika
😍 7 Geweldig
😋 0 Lekker
😲 0 Verrassend
😕 0 Matig

Risotto met chorizo en paprika

Deze risotto met chorizo en paprika is niet alleen glutenvrij, maar ook lactose vrij! Dit éénpansgerecht is makkelijk, boordevol smaak én rode wijn.

45 minuten
4 personen
Risotto met chorizo en paprika ingrediënten

Recept risotto met chorizo en paprika

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Recept risotto met chorizo en paprika allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 26-06-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
35 minuten
Totale tijd
45 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de rode ui en snijd deze vervolgens fijn. Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd deze dan in blokjes of stukjes.

Was de gele paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in grove stukken. Snijd de ontpitte zwarte olijven door de helft. 

Risotto met chorizo en paprika
Risotto met chorizo en paprika

Risotto met chorizo en paprika afmaken – 35 minuten

Verhit olijfolie in de grote bakpan en fruit hier de rode ui enkele minuten in. Voeg dan de chorizo toe en na enkele minuten ook de stukken paprika.

Bak dit nog enkele minuten langer, voeg de risotto rijst toe en bak tot de rijst glazig is geworden. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze kort mee om deze te ontzuren.

Schenk de rode wijn bij de risotto, zodra deze is opgenomen schenk je een beetje groentebouillon erbij. Wacht telkens dat de bouillon volledig is opgenomen door de rijst voordat je nieuwe toevoegt.

Roer niet teveel, anders zal de risotto te papperig worden. Na ongeveer 20 minuten zal de rijst gaar zijn, als dit niet het geval is kun je nog meer bouillon toevoegen tot de rijst gaar genoeg is. 

Roer de zwarte olijven erdoor en breng op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met peterselie als je wilt. Eet smakelijk!

Wat vind je hiervan?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
Algemeen
Kcal
229.55 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
23.69 g
5.73 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
9.14 g
3.85 g
Eiwitten
8.03 g
Vezels
3.64 g
Natrium
2018.32 mg
Toon vitamines & mineralen
Handig! Scroll deze tabel horizontaal om alle voedingswaarden per ingrediënt te zien
Hoeveelheid Ingrediënt Allergenen Kcal Koolhydraten Koolhydraten waarvan suikers Vet Vet waarvan verzadigd Eiwit Vezels Natrium Ijzer Calcium Magnesium Kalium Fosfor Koper Zink Jodium Seleen Vitamine C Vitamine D Vitamine A Vitamine B1 Vitamine B2 Vitamine B6 Vitamine B12 Vitamine B11 Vitamine E Vitamine K Vitamine K1
75 gram risotto rijst 90.00 16.50 g 0.75 g 1.50 g 0.75 g 2.25 g 0.75 g 375.00 mg 0.75 mg 15.00 mg 7.50 mg 75.00 mg 37.50 mg 0.08 mg 0.38 mg - 3.75 µg - - 37.50 mg 0.08 mg 0.08 mg 0.15 mg 0.38 µg 7.50 µg 0.75 mg 0.75 µg -
0.25 rode ui 11.25 1.91 g 1.91 g 0.06 g 0.03 g 0.38 g 0.78 g 2.81 mg 0.16 mg 9.38 mg 3.13 mg 54.69 mg 13.13 mg 0.03 mg 0.25 mg - - 2.03 mg - - 0.01 mg 0.01 mg 0.04 mg - 3.13 µg - - -
0.19 chorizo 50.63 0.08 g - 4.22 g 2.04 g 3.23 g - 196.88 mg - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 gele paprika 9.75 1.69 g 1.31 g - - 0.38 g 0.75 g 3.75 mg 0.15 mg 7.50 mg 3.75 mg 131.25 mg 1.88 mg 0.01 mg 0.09 mg - - 56.25 mg - 0.03 mg 0.01 mg 0.02 mg 0.06 mg - 18.75 µg - - -
25 ml rode wijn sulfiet 21.50 0.75 g 0.75 g - - 0.05 g - 0.75 mg 0.23 mg 2.50 mg 2.50 mg 25.00 mg 2.50 mg 0.03 mg 0.05 mg - - 0.25 mg - - - 0.01 mg 0.01 mg - - - - -
olijfolie 2.03 - - 0.23 g 0.03 g - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
0.25 handvol grote ontpitte zwarte olijven 20.40 0.03 g - 2.07 g 0.38 g 0.21 g 0.63 g 315.00 mg 0.22 mg 14.25 mg 3.00 mg 6.75 mg 2.55 mg 0.03 mg 0.03 mg - - - - 0.01 mg - 0.01 mg - - - - - -
0.5 eetlepel tomatenpuree 7.60 1.40 g 1.00 g - - 0.35 g 0.29 g 45.00 mg 0.40 mg 3.00 mg 5.50 mg 85.00 mg 7.00 mg 0.05 mg 0.15 mg - - 3.00 mg - 0.02 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.02 mg - 3.00 µg - - -
200 ml groentebouillon selderij 12.00 0.20 g - 1.00 g 0.60 g 1.00 g - 740.00 mg 0.40 mg 8.00 mg 1.00 mg 8.00 mg 6.00 mg - - - - - - - - - - - - - - -
peper en zout 4.39 1.13 g 0.01 g 0.06 g 0.02 g 0.18 g 0.44 g 339.13 mg 0.09 mg 4.00 mg 1.33 mg 11.09 mg 1.51 mg 0.01 mg 0.01 mg 0.52 µg 0.02 µg 1.34 mg - - - - 0.01 mg - 0.18 µg 0.08 mg 2.86 µg -
    229.55 23.69 g 5.73 g 9.14 g 3.85 g 8.03 g 3.64 g 2018.32 mg 2.39 mg 63.62 mg 27.71 mg 396.77 mg 72.06 mg 0.23 mg 0.96 mg 0.52 µg 3.77 µg 62.87 mg - 37.56 mg 0.11 mg 0.14 mg 0.28 mg 0.38 µg 32.55 µg 0.83 mg 3.61 µg -
0 reacties op "Risotto met chorizo en paprika"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recepten
Feestdagen
Diëten
Ingrediënten
Thema's
Seizoen
Keuken
Apparaat
Vlees, vis, vega(n)

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.