Risotto met chorizo en erwtjes is een smaakvolle doordeweekse maaltijd. Een ideaal éénpansgerecht dat binnen 40 minuten op tafel staat.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-10-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 26-08-2024
Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd de chorizo in (halve) plakjes. Verwarm de bouillon.
De chorizo zou genoeg olie moeten vrijgeven tijdens het bakken, als dat niet het geval is kun je een scheutje olijfolie toevoegen. Bak de chorizo en spekjes enkele minuten in de grote bakpan.
Bak dan de fijngesneden ui en knoflook enkele minuten mee. Voeg dan de risotto rijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn geworden.
Zet het vuur lager en blus dan af met een flinke scheut witte wijn. Voeg dan telkens een beetje van de bouillon toe en voeg pas nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst.
Herhaal tot de rijst gaar is, misschien heb je een beetje extra vocht nodig of misschien is 750 ml net iets teveel.
Roer er de erwtjes doorheen en na enkele minuten ook ongeveer 75 gram van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct met eventueel de resterende kaas. Eet smakelijk!
Welke rijst voor risotto?
Arborio, Carnaroli en Violone Nano zijn de meeste gebruikte rijstsoorten voor het maken van risotto.
Deze hebben namelijk een ronde korrel die tot vier keer haar gewicht kan opnemen tijdens het koken. Daarbij geeft deze korrel ook zetmeel af, wat de risotto een heerlijke smeuïge textuur geeft.
Welke wijn voor risotto?
Tijdens het maken van risotto wordt vaak wijn gebruikt om de rijst af te blussen. Hier kun je het beste een droge witte wijn voor gebruiken. Welke soort maakt niet zoveel uit, zolang de wijn maar niet zoet is.
Welke chorizo voor risotto?
Er bestaan vele soorten chorizo, het merk dat je gebruikt maakt niet zoveel uit. Kies de chorizo net zo pittig of zacht van smaak als je zelf wilt.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.