Risotto met chorizo en erwtjes
😍 31Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Risotto met chorizo en erwtjes

Risotto met chorizo en erwtjes is een smaakvolle doordeweekse maaltijd. Een ideaal éénpansgerecht dat binnen 40 minuten op tafel staat.

40 minuten
4 personen
Risotto met chorizo en erwtjes ingrediënten

Recept risotto met chorizo en erwtjes

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 06-10-2020, dit recept is voor 4 personen en duurt 40 minuten.

Bijgewerkt op: 26-08-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
40 minuten

Voorbereiding – 10 minuten

Pel de ui en knoflooktenen en snijd deze fijn. Verwijder eventueel het vel van de chorizo en snijd de chorizo in (halve) plakjes. Verwarm de bouillon. 

Risotto met chorizo en erwtjes
Risotto met chorizo en erwtjes

De risotto met chorizo en erwtjes afmaken – 30 minuten

De chorizo zou genoeg olie moeten vrijgeven tijdens het bakken, als dat niet het geval is kun je een scheutje olijfolie toevoegen. Bak de chorizo en spekjes enkele minuten in de grote bakpan. 

Bak dan de fijngesneden ui en knoflook enkele minuten mee. Voeg dan de risotto rijst toe en bak tot de rijstkorrels glazig zijn geworden. 

Zet het vuur lager en blus dan af met een flinke scheut witte wijn. Voeg dan telkens een beetje van de bouillon toe en voeg pas nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de rijst. 

Herhaal tot de rijst gaar is, misschien heb je een beetje extra vocht nodig of misschien is 750 ml net iets teveel. 

Roer er de erwtjes doorheen en na enkele minuten ook ongeveer 75 gram van de geraspte kaas. Breng op smaak met peper en zout en serveer direct met eventueel de resterende kaas. Eet smakelijk!

Tips!

Welke rijst voor risotto?

Arborio, Carnaroli en Violone Nano zijn de meeste gebruikte rijstsoorten voor het maken van risotto.

Deze hebben namelijk een ronde korrel die tot vier keer haar gewicht kan opnemen tijdens het koken. Daarbij geeft deze korrel ook zetmeel af, wat de risotto een heerlijke smeuïge textuur geeft.

Welke wijn voor risotto?

Tijdens het maken van risotto wordt vaak wijn gebruikt om de rijst af te blussen. Hier kun je het beste een droge witte wijn voor gebruiken. Welke soort maakt niet zoveel uit, zolang de wijn maar niet zoet is.

Welke chorizo voor risotto?

Er bestaan vele soorten chorizo, het merk dat je gebruikt maakt niet zoveel uit. Kies de chorizo net zo pittig of zacht van smaak als je zelf wilt. 

Wat vind je van dit recept?

31 waarderingen
😍
31
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
400.77 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
28.23 g
3.67 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.95 g
9.67 g
Eiwitten
22.74 g
Vezels
4.54 g
Natrium
2163.66 mg
Mineralen
Ijzer
2.62 mg
Calcium
308.2 mg
Magnesium
45.47 mg
Kalium
45.47 mg
Fosfor
382.88 mg
Koper
0.27 mg
Zink
2.43 mg
Jodium
0.57 µg
Selenium
7.52 µg
Vitamines
Vitamine C
11.36 mg
Vitamine D
0.13 mg
Vitamine A
50.1 mg
Vitamine B1
0.25 mg
Vitamine B2
0.36 mg
Vitamine B6
0.39 mg
Vitamine B12
1.25 µg
Foliumzuur
30.94 µg
Vitamine E
1.08 mg
Vitamine K
3.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Risotto met chorizo en erwtjes"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.