Rabarbertaart

(6)

Een heerlijk luchtige rabarbertaart met een vleugje citroen en vanille. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten en weinig moeite. Het lekkerste met zoete rabarber.

Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake
Rabarbertaart

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 225 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 225 gram suiker + 2 eetlepels extra
  • 1 citroen (rasp)
  • 1 eetlepel vanille extract
  • snuf zout
  • 6 eieren
  • 450 gram bloem
  • 500 gram rabarber
  • optioneel: 2 eetlepels poedersuiker
Rabarbertaart Ingrediënten
↑ Klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • taartvorm (28 cm)
  • siliconen kwast
  • elektrische mixer
  • oven
  • snijplank & koksmes

Bereiding


Kooktijd 1 uur Aantal personen 12 personen Categorie Taart en cake

Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarbertaart


Voorbereiding – 15 minuten

Vet een taartvorm in met boter en een dun laagje bloem.

Meng 225 gram zachte boter samen met 225 gram suiker tot deze luchtig is, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg de rasp van 1 citroen, een snuf zout en een eetlepel vanille extract toe. Voeg dan één voor één de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.

Voeg geleidelijk 450 gram bloem toe en meng tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Rabarbertaart bekleden - stap 1
Rabarbertaart bekleden - stap 1
Rabarbertaart bekleden - stap 2
Rabarbertaart bekleden - stap 2

De rabarbertaart afmaken – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Snijd de rabarber in schuine stukjes van ongeveer 4 cm en begin in het midden om een mooi patroon te maken. Druk de stukjes goed in het beslag.

Rabarbertaart
Rabarbertaart

Verdeel 2 eetlepels suiker over de rabarber en bak de rabarbertaart tot de rabarber zacht is. Dit zal ongeveer een half uur duren. Open de ovendeur tussentijds niet, dan zal de taart inzakken. 

Zet de oven uit en laat de ovenkeur op een kier staan. Haal de taart pas uit de oven na ongeveer een kwartier en laat deze dan afkoelen. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker, geniet ervan!

Rabarbertaart: Veel gestelde vragen

Wanneer is rabarber verkrijgbaar?

Het rabarber seizoen loopt van april t/m 21 juni, maar je kunt rabarber vaak al vanaf november kopen.

Hoe lang je kun deze rabarbertaart bewaren?

Deze rabarbertaart kun je tot 3 dagen bewaren.

Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen

Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

← Vorig recept
Beef tataki
Volgend recept →
Kartoffelsalat

Zomer recepten

Met warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!