Een heerlijk luchtige rabarbertaart met een vleugje citroen en vanille. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten en weinig moeite. Het lekkerste met zoete rabarber.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 27-06-2022, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet een taartvorm in met boter en een dun laagje bloem.
Meng 225 gram zachte boter samen met 225 gram suiker tot deze luchtig is, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.
Voeg de rasp van 1 citroen, een snuf zout en een eetlepel vanille extract toe. Voeg dan één voor één de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.
Voeg geleidelijk 450 gram bloem toe en meng tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Snijd de rabarber in schuine stukjes van ongeveer 4 cm en begin in het midden om een mooi patroon te maken. Druk de stukjes goed in het beslag.
Verdeel 2 eetlepels suiker over de rabarber en bak de rabarbertaart tot de rabarber zacht is. Dit zal ongeveer een half uur duren. Open de ovendeur tussentijds niet, dan zal de taart inzakken.
Zet de oven uit en laat de ovenkeur op een kier staan. Haal de taart pas uit de oven na ongeveer een kwartier en laat deze dan afkoelen. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker, geniet ervan!
Wanneer is rabarber verkrijgbaar?
Het rabarber seizoen loopt van april t/m 21 juni, maar je kunt rabarber vaak al vanaf november kopen.
Hoe lang je kun deze rabarbertaart bewaren?
Deze rabarbertaart kun je tot 3 dagen bewaren.
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.