Rabarbertaart
😍 12Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Rabarbertaart vegetarisch

Een heerlijk luchtige rabarbertaart met een vleugje citroen en vanille. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten en weinig moeite. Het lekkerste met zoete rabarber.

1 uur
12 personen
Rabarbertaart ingrediënten

Recept rabarbertaart

Ingrediënten

12 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 27-06-2022, dit recept is voor 12 personen en duurt 1 uur.

Bijgewerkt op: 24-07-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
15 minuten
Kooktijd
45 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 15 minuten

Vet een taartvorm in met boter en een dun laagje bloem.

Meng 225 gram zachte boter samen met 225 gram suiker tot deze luchtig is, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.

Voeg de rasp van 1 citroen, een snuf zout en een eetlepel vanille extract toe. Voeg dan één voor één de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.

Voeg geleidelijk 450 gram bloem toe en meng tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de taartvorm en strijk de bovenkant glad.

Rabarbertaart bekleden - stap 1
Rabarbertaart bekleden - stap 1
Rabarbertaart bekleden - stap 2
Rabarbertaart bekleden - stap 2

De rabarbertaart afmaken – 45 minuten

Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.

Snijd de rabarber in schuine stukjes van ongeveer 4 cm en begin in het midden om een mooi patroon te maken. Druk de stukjes goed in het beslag.

Rabarbertaart
Rabarbertaart

Verdeel 2 eetlepels suiker over de rabarber en bak de rabarbertaart tot de rabarber zacht is. Dit zal ongeveer een half uur duren. Open de ovendeur tussentijds niet, dan zal de taart inzakken. 

Zet de oven uit en laat de ovenkeur op een kier staan. Haal de taart pas uit de oven na ongeveer een kwartier en laat deze dan afkoelen. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker, geniet ervan!

Tips!

Wanneer is rabarber verkrijgbaar?

Het rabarber seizoen loopt van april t/m 21 juni, maar je kunt rabarber vaak al vanaf november kopen.

Hoe lang je kun deze rabarbertaart bewaren?

Deze rabarbertaart kun je tot 3 dagen bewaren.

Wat vind je van dit recept?

12 waarderingen
😍
12
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
415.35 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
49.94 g
23.58 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
19.11 g
10.95 g
Eiwitten
8.42 g
Vezels
2.1 g
Natrium
73.39 mg
Mineralen
Ijzer
1.17 mg
Calcium
42.72 mg
Magnesium
18.82 mg
Kalium
18.82 mg
Fosfor
109.81 mg
Koper
0.17 mg
Zink
0.87 mg
Jodium
10.5 µg
Selenium
9.21 µg
Vitamines
Vitamine C
8.67 mg
Vitamine D
0.77 mg
Vitamine A
0.25 mg
Vitamine B1
0.1 mg
Vitamine B2
0.14 mg
Vitamine B6
0.17 mg
Vitamine B12
0.69 µg
Foliumzuur
34.01 µg
Vitamine E
0.33 mg
Vitamine K
0.08 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Rabarbertaart"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.