Een heerlijk luchtige rabarbertaart met een vleugje citroen en vanille. Makkelijk te maken met weinig ingrediënten en weinig moeite. Het lekkerste met zoete rabarber.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/rabarbertaart
Vet een taartvorm in met boter en een dun laagje bloem.
Meng 225 gram zachte boter samen met 225 gram suiker tot deze luchtig is, dit kun je het beste met een elektrische mixer doen.
Voeg de rasp van 1 citroen, een snuf zout en een eetlepel vanille extract toe. Voeg dan één voor één de eieren toe, voeg het volgende ei pas toe als de vorige volledig is opgenomen.
Voeg geleidelijk 450 gram bloem toe en meng tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de taartvorm en strijk de bovenkant glad.
Verwarm de oven voor op 190 graden Celsius.
Snijd de rabarber in schuine stukjes van ongeveer 4 cm en begin in het midden om een mooi patroon te maken. Druk de stukjes goed in het beslag.
Verdeel 2 eetlepels suiker over de rabarber en bak de rabarbertaart tot de rabarber zacht is. Dit zal ongeveer een half uur duren. Open de ovendeur tussentijds niet, dan zal de taart inzakken.
Zet de oven uit en laat de ovenkeur op een kier staan. Haal de taart pas uit de oven na ongeveer een kwartier en laat deze dan afkoelen. Bestrooi eventueel met een beetje poedersuiker, geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Wanneer is rabarber verkrijgbaar?
Het rabarber seizoen loopt van april t/m 21 juni, maar je kunt rabarber vaak al vanaf november kopen.
Hoe lang je kun deze rabarbertaart bewaren?
Deze rabarbertaart kun je tot 3 dagen bewaren.
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.