Ohmydish.nl


Pizza taco

Dit is een pizza met gemengd gehakt, sla en knoflook saus. Deze moet je absoluut een keer geproeft hebben. Klaar in 35 minuten.

35 minuten 2 personen Hoofdgerechten
Pizza taco

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 1 bol pizza deeg of een kant en klare pizza bodem
  • Bloem (om je werkblad mee te bestrooien)
  • 1 blikje tomaten puree
  • Een beetje water
  • Gedroogde oregano
  • 200 gram gemengd gehakt
  • Handvol geraspte jonge kaas, zoals Gouda
  • Aantal blaadjes ijsberg sla
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • 3 knoflookteentjes
  • zout en peper naar smaak
Pizza taco ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Oven
  • Snijplank en koksmes
  • Klein bakje
  • Lepel
  • Deegroller

Bereiden


35 minuten 2 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-taco


Voorbereiding -- 10 minuten

We beginnen met het maken van een simpele, maar zeer smaakvolle knoflook saus. Combineer hiervoor 2 eetlepels yoghurt en 4 eetlepels mayonaise.

Pel en snijd 3 knoflookteentjes zo fijn mogelijk. Voeg de knoflook toe aan het yoghurt en mayonaise mengsel en breng op smaak met zout en peper.

De tomaten saus is zelfs nog makkelijker! Combineer de inhoud van 1 blikje tomatenpuree met een eetlepel water, gedroogde oregano en breng deze wederom op smaak met peper en zout. 

Bestrooi je werkblad met wat bloem en rol de pizza bol uit. Je kunt deze stap overslaan wanneer je gebruik maakt van een kant en klare pizzabodem.

Wij hebben het deeg in de vorm van een hart gemaakt, vanwege Valentijnsdag (of moederdag). Je kunt deze uiteraard in elke gewenste vorm maken die je wilt. Verdeel de tomatensaus over de gehele bodem, maar laat de randen vrij van saus. 

Pizza taco
Pizza taco

Bakken van de pizza taco -- 25 minuten

Mix het gemengde gehakt samen met peper en zout en verdeel deze over de pizza. Het is niet nodig om het gehakt eerst aan te braden. Bedek het vlees met geraspte jonge kaas en bak de pizza voor 25 minuten op 210 graden Celsius, of totdat de korst goudbruin is.

Zodra de pizza afgebakken is, bedek je de bovenkant met ijsberg sla en daar bovenop de knoflooksaus. Smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
8 stemmen

Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.

Profiel aanmaken

Volgend recept →
Makkelijk volkorenbrood

Lente recepten

Je proeft de lente met deze heerlijke recepten! Bereid een prachtig gerecht van 1 van deze smaakvolle lente recepten.