Pizza shoarma met knoflooksaus
😍 20Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Pizza shoarma met knoflooksaus

Pizza shoarma met knoflooksaus is afgeleid van het pitabroodje met shoarma, de zelfgemaakte knoflooksaus maakt deze pizza helemaal af!

25 minuten
4 personen

Een pizza shoarma is een simpele pizza bodem met tomatensaus, gekruid shoarma vlees, mozzarella en knoflooksaus. Een pizza die je makkelijk zelf kunt maken.

Je kunt deze pizza shoarma maken met kant-en-klaar pizzadeeg of pizzabodems of maak het deeg zelf. Pizzadeeg maken is niet moeilijk, het heeft wel even tijd nodig om te rijzen.

Tip: Maak knoflooksaus heel makkelijk zelf of gebruik knoflooksaus die je in de supermarkt kunt kopen.

Pizza shoarma met knoflooksaus ingrediënten

Recept pizza shoarma met knoflooksaus

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Marco Bax

Gemaakt door Marco

Geplaatst op 01-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.

Bijgewerkt op: 18-09-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
10 minuten
Kooktijd
15 minuten
Totale tijd
25 minuten

Voorbereiding – 10 minuten + wachttijd

Begin met het voorbereiden van het pizzadeeg, maak voldoende deeg om 2 pizza bodems te maken. Je kunt ook gebruik maken van een kant-en-klare pizzabodem, te koop in de meeste supermarkten.

Bak de shoarma zonder olie of boter toe te voegen op middel-hoog vuur in een bakpan. Bak de shoarma niet helemaal gaar, deze zal samen met de pizza in de oven doorbakken worden.

Meng een handvol gedroogde oregano samen met de passata in een kom.

De pizza shoarma met knoflooksaus afmaken – 15 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Bestuif het werkblad met bloem en wrijf ook de deegroller in met bloem. Rol het pizzadeeg uit tot een ronde vorm en leg deze op de bakplaat met bakpapier.

Bedek de pizza met de tomatensaus, gebruik hiervoor een eetlepel. Bedek de bodem met flink wat mozzarella, dan de helft van de voorgebakken shoarma.

Breng op smaak met peper en zout. Herhaal de voorafgaande stappen voor de andere pizza. Bak de pizza shoarma af in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 - 15 minuten tijd, afhankelijk van de dikte van de pizzabodem en kracht van de oven.

Haal de pizza shoarma dan uit de oven en snijd deze in evenredige punten. Serveer met een zelfgemaakte knoflooksaus, eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

20 waarderingen
😍
20
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1049.05 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
107.77 g
10.37 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
50.35 g
23.97 g
Eiwitten
49.44 g
Vezels
4.68 g
Natrium
1254.88 mg
Mineralen
Ijzer
4.19 mg
Calcium
362.25 mg
Magnesium
77.83 mg
Kalium
77.83 mg
Fosfor
602.51 mg
Koper
0.41 mg
Zink
6.46 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
6.27 µg
Vitamines
Vitamine C
17.09 mg
Vitamine D
0.2 mg
Vitamine A
0.19 mg
Vitamine B1
0.56 mg
Vitamine B2
0.62 mg
Vitamine B6
0.59 mg
Vitamine B12
4.88 µg
Foliumzuur
70.3 µg
Vitamine E
0.08 mg
Vitamine K
2.86 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Pizza shoarma met knoflooksaus"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.