Pizza shoarma met knoflooksaus is afgeleid van het pitabroodje met shoarma, de zelfgemaakte knoflooksaus maakt deze pizza helemaal af!
Een pizza shoarma is een simpele pizza bodem met tomatensaus, gekruid shoarma vlees, mozzarella en knoflooksaus. Een pizza die je makkelijk zelf kunt maken.
Je kunt deze pizza shoarma maken met kant-en-klaar pizzadeeg of pizzabodems of maak het deeg zelf. Pizzadeeg maken is niet moeilijk, het heeft wel even tijd nodig om te rijzen.
Tip: Maak knoflooksaus heel makkelijk zelf of gebruik knoflooksaus die je in de supermarkt kunt kopen.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 01-07-2017, dit recept is voor 4 personen en duurt 25 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 18-09-2024
Begin met het voorbereiden van het pizzadeeg, maak voldoende deeg om 2 pizza bodems te maken. Je kunt ook gebruik maken van een kant-en-klare pizzabodem, te koop in de meeste supermarkten.
Bak de shoarma zonder olie of boter toe te voegen op middel-hoog vuur in een bakpan. Bak de shoarma niet helemaal gaar, deze zal samen met de pizza in de oven doorbakken worden.
Meng een handvol gedroogde oregano samen met de passata in een kom.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 220 graden Celsius. Bestuif het werkblad met bloem en wrijf ook de deegroller in met bloem. Rol het pizzadeeg uit tot een ronde vorm en leg deze op de bakplaat met bakpapier.
Bedek de pizza met de tomatensaus, gebruik hiervoor een eetlepel. Bedek de bodem met flink wat mozzarella, dan de helft van de voorgebakken shoarma.
Breng op smaak met peper en zout. Herhaal de voorafgaande stappen voor de andere pizza. Bak de pizza shoarma af in de voorverwarmde oven in ongeveer 10 - 15 minuten tijd, afhankelijk van de dikte van de pizzabodem en kracht van de oven.
Haal de pizza shoarma dan uit de oven en snijd deze in evenredige punten. Serveer met een zelfgemaakte knoflooksaus, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.