Kip alfredo pizza
😍 7Geweldig
😋 0Lekker
😲 0Verrassend
😕 0Matig

Kip alfredo pizza

Een kip alfredo pizza is een pizza met witte saus ipv een saus op basis van tomaat. Heerlijk met artisjok, spekjes en 2 soorten kaas.

1 uur
4 personen
Kip alfredo pizza ingrediënten
Recept kip alfredo pizza

Ingrediënten

4 personen
✓ Tip: klik om af te vinken
Kookstand Zet aan om te voorkomen dat het scherm uitgaat tijdens het koken.
Opslaan in collectie

Deel dit recept via:

Dit is wat je nodig hebt

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.

Véronique Pouw

Gemaakt door Véronique

Geplaatst op 25-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.

Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.

Bijgewerkt op: 23-05-2024

Aan de slag
Bereidingstijd
30 minuten
Kooktijd
30 minuten
Totale tijd
1 uur

Voorbereiding – 30 minuten

Als je zelf pizza deeg wil maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat het deeg nog moet rijzen. Maak terwijl het deeg staat te rijzen de alfredo saus en de kip, deze hoeveelheid is genoeg voor 2 pizza's.

Als je er maar één pizza wilt maken, kun je de hoeveelheden van de ingrediënten halveren. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook.

Kook de kipfilets in zijn geheel in het water voor ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kipfilets.

Verdeel de kip met 2 vorken in stukjes zodra deze volledig gaar zijn.

Voeg de boter en room toe aan een sauspan en verwarm dit enkele minuten. Voeg dan ook de geraspte grana padano toe samen met het sap van een halve citroen.

Laat de saus zachtjes koken en roer regelmatig met een garde om aanbranden te voorkomen. Je zult merken dat de saus dikker zal worden door de kaas en boter.

Zodra de saus ongeveer tot de helft is ingekookt, is deze goed. Hak de peterselie fijn en roer ongeveer de helft door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout en zet opzij. 

Kip alfredo pizza
Kip alfredo pizza

De kip alfredo pizza afmaken –  30 minuten

Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm.

Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder zal de bodem uiteindelijk worden. Besmeer de bodem met de alfredo saus, maar laat de randen vrij.

Halveer de artisjok harten en verdeel deze over de pizza.

Verdeel ook de spekjes over de pizza samen met de kipstukjes. Maak af met geraspte mozzarella en bak de pizza dan mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten tot 20 minuten.

De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de pizza bodem en hoe krachtig je oven is.

Je kunt met je vinger voorzichtig aan de rand van de pizza voelen om te zien of deze gaar is. Eet smakelijk!

Wat vind je van dit recept?

7 waarderingen
😍
7
Geweldig
😋
0
Lekker
😲
0
Verrassend
😕
0
Matig
Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie:

Algemeen
Kcal
1048.27 kcal
Koolhydraten
Waarvan suikers
76.54 g
6.65 g
Totaal vet
Waarvan verzadigd vet
62.39 g
33.4 g
Eiwitten
49.73 g
Vezels
3.77 g
Natrium
1758.81 mg
Mineralen
Ijzer
3.19 mg
Calcium
312.5 mg
Magnesium
87.13 mg
Kalium
87.13 mg
Fosfor
678.01 mg
Koper
0.25 mg
Zink
3.34 mg
Jodium
0.52 µg
Selenium
12.52 µg
Vitamines
Vitamine C
16.29 mg
Vitamine D
0.85 mg
Vitamine A
63.03 mg
Vitamine B1
0.31 mg
Vitamine B2
0.52 mg
Vitamine B6
0.87 mg
Vitamine B12
1.19 µg
Foliumzuur
68.68 µg
Vitamine E
0.39 mg
Vitamine K
3.43 µg
Vitamine K1
0 µg
Verberg vitamines & mineralen
Let op! Deze aangegeven voedingswaarden zijn gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingwaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden.
0 reacties op "Kip alfredo pizza"

Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!

Wil je een reactie achterlaten?

Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.

Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.

Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.