Een kip alfredo pizza is een pizza met witte saus ipv een saus op basis van tomaat. Heerlijk met artisjok, spekjes en 2 soorten kaas.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-10-2019, dit recept is voor 4 personen en duurt 1 uur.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Als je zelf pizza deeg wil maken, kun je hier het beste mee beginnen omdat het deeg nog moet rijzen. Maak terwijl het deeg staat te rijzen de alfredo saus en de kip, deze hoeveelheid is genoeg voor 2 pizza's.
Als je er maar één pizza wilt maken, kun je de hoeveelheden van de ingrediënten halveren. Vul een middelgrote pan met water en breng aan de kook.
Kook de kipfilets in zijn geheel in het water voor ongeveer 10 tot 15 minuten, de exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de kipfilets.
Verdeel de kip met 2 vorken in stukjes zodra deze volledig gaar zijn.
Voeg de boter en room toe aan een sauspan en verwarm dit enkele minuten. Voeg dan ook de geraspte grana padano toe samen met het sap van een halve citroen.
Laat de saus zachtjes koken en roer regelmatig met een garde om aanbranden te voorkomen. Je zult merken dat de saus dikker zal worden door de kaas en boter.
Zodra de saus ongeveer tot de helft is ingekookt, is deze goed. Hak de peterselie fijn en roer ongeveer de helft door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout en zet opzij.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 180 graden Celsius en bekleed een ovenplaat met bakpapier. Rol het pizza deeg uit tot de juiste vorm.
Hoe verder je het deeg uitrolt, des te harder zal de bodem uiteindelijk worden. Besmeer de bodem met de alfredo saus, maar laat de randen vrij.
Halveer de artisjok harten en verdeel deze over de pizza.
Verdeel ook de spekjes over de pizza samen met de kipstukjes. Maak af met geraspte mozzarella en bak de pizza dan mooi goudbruin in ongeveer 15 minuten tot 20 minuten.
De exacte tijd is afhankelijk van de dikte van de pizza bodem en hoe krachtig je oven is.
Je kunt met je vinger voorzichtig aan de rand van de pizza voelen om te zien of deze gaar is. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.