Op zoek naar een goed recept voor zelfgemaakte pizza chicken kebab? Net zoals van de pizzaria, recept voor 2 personen. Klaar in 35 minuten + wachttijd.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 19-09-2017, dit recept is voor 2 personen en duurt 35 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Begin met het voorbereiden van het pizzadeeg, maak genoeg deeg om 1 pizza bodem mee te maken.
Je kunt ook gebruik maken van een kant-en-klare pizzabodem die je in de meeste supermarkten kunt kopen.
De döner kebab die je in de supermarkt koopt kun je vinden in het vriesvak. Zorg ervoor dat je deze voordat je de pizza chicken kebab gaat afmaken hebt ontdooit.
Verwarm de oven voor tot een temperatuur van 200 graden Celsius.
Bestuif je werkblad met wat bloem en wrijf ook de deegroller in met bloem. Rol het pizzadeeg uit tot een ronde vorm en leg deze op de bakplaat met bakpapier.
Verdeel de passata over de pizzabodem met behulp van een eetlepel, laat de randen van de pizzabodem vrij van saus.
Verdeel nu de kip döner over de pizzabodem heen en bedek met een zakje geraspte mozzarella (150 gram). Breng eventueel op smaak met wat peper en zout.
Bak de pizza chicken kebab in ongeveer 15 - 20 minuten tijd af in de voorverwarmde oven. De exacte tijd kan korter of langer zijn afhankelijk van hoe krachtig de oven is.
Controleer het midden van de pizza om te zien of deze gaar is, de bodem mag hierbij niet zacht aanvoelen.
Haal de pizza chicken kebab dan uit de oven en snijd deze in evenredige stukken, serveer met de zelfgemaakte knoflooksaus. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.