Een pizza bolognese kun je maken met (een restje) zelfgemaakte bolognese saus of gebruik kant-en-klare saus. Hoe dan ook is deze pizza ontzettend smaakvol en simpel om te maken.
Heb je nog een restje bolognese saus over? Maak dan zeker eens een pizza bolognese, deze fantastische en makkelijke pizza is echt een aanrader!
Uiteraard bekend van Dr. Oetker Ristorante, maar zelfgemaakt nóg veel lekkerder. Met een zelfgemaakte pizzabodem wordt deze pizza alleen nog maar beter, en dat deeg is makkelijker te maken dan je zou denken.
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 25-02-2025, dit recept is voor 1 persoon en duurt 30 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 05-03-2025
Je kunt een kant-en-klare pizzabodem gebruiken of maak zelf pizzadeeg.
Wat betreft de bolognese saus geldt hetzelfde, al is zelfgemaakte bolognese het allerlekkerste.
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif het aanrecht en deegroller met bloem en rol het pizzadeeg uit, niet te dik maar ook niet te dun.
Plaats het deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier en verdeel hier de bolognesesaus over. Laat de randen vrij.
Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd deze in kleine stukjes. Verdeel de stukjes paprika over de pizza.
Maak af met een handvol geraspte mozzarella en bak de pizza mooi goudbruin in 10 tot 15 minuten. De exacte baktijd is afhankelijk van de oven en de dikte van de pizza. Eet smakelijk!
Wat zit er in bolognese saus?
Er bestaan veel soorten recepten voor bolognese saus, maar doorgaans bestaat deze vooral uit: gehakt, tomaten en ui. Daarnaast worden er smaakmakers aan toegevoegd zoals kruiden, wijn en bouillon en vaak ook nog wortel en bleekselderij.
Hoe lang kan ik pizza bolognese bewaren?
Je kunt pizza bolognese tot wel 3 dagen in de koelkast bewaren, je kunt deze vervolgens kort opwarmen in de oven of airfryer.
Per 1 persoonsportie / stuk:
Hoeveelheid | Ingrediënt | Allergenen | Kcal | Koolhydraten | Koolhydraten waarvan suikers | Vet | Vet waarvan verzadigd | Eiwit | Vezels | Natrium | Ijzer | Calcium | Magnesium | Kalium | Fosfor | Koper | Zink | Jodium | Seleen | Vitamine C | Vitamine D | Vitamine A | Vitamine B1 | Vitamine B2 | Vitamine B6 | Vitamine B12 | Vitamine B11 | Vitamine E | Vitamine K | Vitamine K1 | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
1 | bol | pizzadeeg | gluten | 520.00 | 110.00 g | 2.00 g | 6.00 g | 1.00 g | 16.00 g | 4.00 g | 1000.00 mg | 2.00 mg | 20.00 mg | 40.00 mg | 200.00 mg | 200.00 mg | 0.20 mg | 2.00 mg | - | 10.00 µg | - | - | - | 0.20 mg | 0.20 mg | 0.20 mg | - | 40.00 µg | - | - | - |
200 | gram | bolognese saus | 148.00 | 22.54 g | 11.00 g | 4.76 g | 0.34 g | 3.90 g | 3.60 g | 162.00 mg | 1.56 mg | 54.00 mg | 36.00 mg | 638.00 mg | 58.00 mg | 0.16 mg | 0.60 mg | - | 2.80 µg | 4.00 mg | - | 64.00 mg | 0.06 mg | 0.10 mg | 0.18 mg | - | - | 1.80 mg | - | - | |
1 | beetje | bloem | gluten | 14.56 | 2.79 g | 0.06 g | 0.06 g | 0.01 g | 0.46 g | 0.11 g | 0.08 mg | 0.04 mg | 0.80 mg | 0.80 mg | 7.20 mg | 4.00 mg | 0.01 mg | 0.04 mg | - | - | - | - | - | - | - | 0.01 mg | - | 1.40 µg | - | - | - |
0.5 | rode paprika | 19.50 | 3.38 g | 2.63 g | - | - | 0.75 g | 1.50 g | 7.50 mg | 0.30 mg | 15.00 mg | 7.50 mg | 262.50 mg | 3.75 mg | 0.02 mg | 0.19 mg | - | - | 112.50 mg | - | 0.07 mg | 0.02 mg | 0.05 mg | 0.11 mg | - | 37.50 µg | - | - | - | ||
1 | handvol | geraspte mozzarella | melk | 196.80 | 3.68 g | - | 13.20 g | 8.00 g | 16.00 g | - | 96.00 mg | 0.16 mg | 320.00 mg | 8.00 mg | 32.00 mg | 192.00 mg | 0.08 mg | 1.92 mg | - | - | 0.80 mg | 0.08 mg | 0.12 mg | 0.02 mg | 0.22 mg | 0.05 mg | 1.20 µg | 12.00 µg | - | - | - |
verse peterselie | 2.72 | 0.12 g | - | 0.02 g | - | 0.35 g | 0.36 g | 2.40 mg | 0.60 mg | 3.20 mg | 4.00 mg | 68.00 mg | 10.40 mg | - | 0.07 mg | - | - | 12.80 mg | - | 0.07 mg | 0.01 mg | 0.02 mg | 0.02 mg | - | 9.60 µg | - | - | - | |||
901.58 | 142.51 g | 15.69 g | 24.04 g | 9.35 g | 37.46 g | 9.57 g | 1267.98 mg | 4.66 mg | 413.00 mg | 96.30 mg | 1207.70 mg | 468.15 mg | 0.48 mg | 4.82 mg | - | 12.80 µg | 130.10 mg | 0.08 mg | 64.26 mg | 0.32 mg | 0.59 mg | 0.57 mg | 1.20 µg | 100.50 µg | 1.80 mg | - | - |
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!