Een pizza baguette is een heerlijk belegd stokbrood met spekjes, champignons, kaas en meer. Een lunch om van te smullen! Klaar binnen een kwartier.
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pizza-baguette
Pel de sjalot of kleine ui en snijd deze in dunne ringen. Maak de champignons schoon met een champignon borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes.
Verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten. Maak ondertussen een simpel sausje door tomatenpuree op smaak te brengen met (gedroogde) oregano, peper en zout.
Voeg de ui en champignons toe aan de spekjes, door het vet van de spekjes is het niet nodig extra boter of olie toe te voegen.
Bak dit geheel enkele minuten en zodra de spekjes krokant zijn en de uien zacht, voeg je een handvol geraspte kaas toe.
Breng op smaak met peper, zout zal niet nodig zijn vanwege de spekjes en zoute kaas. Snijd de baguette door de helft en snijd de helften nogmaals doormidden.
Besmeer de bovenkant met tomatensaus en verdeel het spek en champignon mengsel over de bodem. Leg de bovenkant er bovenop, eet smakelijk!
Wat vind jij van dit recept?
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenKook heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, stamppotten en drankjes om bij op te warmen.