Een pizza baguette is een heerlijk belegd stokbrood met spekjes, champignons, kaas en meer. Een lunch om van te smullen! Klaar binnen een kwartier.
Gemaakt door Marco
Geplaatst op 08-02-2018, dit recept is voor 2 personen en duurt 15 minuten.
Marco is een echte Brabantse bourgondiër en gek op koken. Hij is verantwoordelijk voor de website en kookt graag lekker en simpele gerechten. Marco heeft een passie voor techniek, koken en volgt de laatste foodtrends. Hij wil met Ohmydish zoveel mogelijk mensen helpen om te genieten van de lekkerste gerechten, die je zelf thuis makkelijk kan maken.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Pel de sjalot of kleine ui en snijd deze in dunne ringen. Maak de champignons schoon met een champignon borstel of keukenpapier en snijd deze in plakjes.
Verhit een middelgrote bakpan op hoog vuur en bak hierin de spekjes enkele minuten. Maak ondertussen een simpel sausje door tomatenpuree op smaak te brengen met (gedroogde) oregano, peper en zout.
Voeg de ui en champignons toe aan de spekjes, door het vet van de spekjes is het niet nodig extra boter of olie toe te voegen.
Bak dit geheel enkele minuten en zodra de spekjes krokant zijn en de uien zacht, voeg je een handvol geraspte kaas toe.
Breng op smaak met peper, zout zal niet nodig zijn vanwege de spekjes en zoute kaas. Snijd de baguette door de helft en snijd de helften nogmaals doormidden.
Besmeer de bovenkant met tomatensaus en verdeel het spek en champignon mengsel over de bodem. Leg de bovenkant er bovenop, eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.