De piña colada is een populaire cocktail uit Puerto Rico en bestaat uit ananas, kokos en rum. Een piña colada maken is helemaal niet moeilijk!
Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pina-colada
Snijd een stuk ananas af en maak een inkeping om deze op de rand van het glas te kunnen zetten.
Vul een groot glas met ijsblokjes en zet opzij.
Vul een blender of cocktailshaker met ijsblokjes en gebruik een barmaatje om 60 ml rum, 60 ml kokosmelk en 120 ml ananassap toe te voegen.
Shake tot alles goed koud en romig is en schenk in het grote glas met ijsblokjes. Je kunt het ijs uit de shaker wel of niet mee in het glas schenken, aan jou de keuze. Garneer met het stuk ananas en cocktail kersen, geniet ervan!
Welke rum voor piña colada?
Je kunt verschillende soorten rum gebruiken, meestal wordt er gebruik gemaakt van witte rum. Je kunt ook een deel bruine rum en een deel witte rum gebruiken. Er bestaan ook heerlijke rumsoorten met ananassmaak of kokossmaak, zoals Malibu.
Welke kokosmelk voor piña colada?
Je kunt in principe bijna elke soort kokosmelk gebruiken voor een pina colada, maar let erop dat je romige kokosmelk gebruikt voor een extra romige cocktail.
Wat betekent piña colada?
Piña betekent ananas (pineapple), colada betekent zeven (strained).
Maak een gratis profiel aan op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenMet warm weer heb je meestal geen zin om uren in de keuken te staan. Het is deze zomer heerlijk genieten met deze makkelijk te volgen recepten. Van frisse salades tot heerlijk geurende barbecue recepten, recepten met seizoensgroenten, de lekkerste ijsjes en meer!