De piña colada is een populaire cocktail uit Puerto Rico en bestaat uit ananas, kokos en rum. Een piña colada maken is helemaal niet moeilijk!
Bekijk het originele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pina-colada
Snijd een stuk ananas af en maak een inkeping om deze op de rand van het glas te kunnen zetten.
Vul een groot glas met ijsblokjes en zet opzij.
Vul een blender of cocktailshaker met ijsblokjes en gebruik een barmaatje om 60 ml rum, 60 ml kokosmelk en 120 ml ananassap toe te voegen.
Shake tot alles goed koud en romig is en schenk in het grote glas met ijsblokjes. Je kunt het ijs uit de shaker wel of niet mee in het glas schenken, aan jou de keuze. Garneer met het stuk ananas en cocktail kersen, geniet ervan!
Wat vind jij van dit recept?
Welke rum voor piña colada?
Je kunt verschillende soorten rum gebruiken, meestal wordt er gebruik gemaakt van witte rum. Je kunt ook een deel bruine rum en een deel witte rum gebruiken. Er bestaan ook heerlijke rumsoorten met ananassmaak of kokossmaak, zoals Malibu.
Welke kokosmelk voor piña colada?
Je kunt in principe bijna elke soort kokosmelk gebruiken voor een pina colada, maar let erop dat je romige kokosmelk gebruikt voor een extra romige cocktail.
Wat betekent piña colada?
Piña betekent ananas (pineapple), colada betekent zeven (strained).
Gratis profiel aanmaken op Ohmydish en bewaar al je favoriete recepten, je eigen recepten of stel je eigen weekmenu’s samen.
Profiel aanmakenJe proeft de lente met deze heerlijke recepten! Maak mooie gerechten met ingrediënten uit het seizoen zoals komkommer, asperges, raapstelen, rabarber, veldsla, peultjes, radijsjes en spinazie. Haal de lente in huis met deze lekkere recepten.