De piña colada is een populaire cocktail uit Puerto Rico en bestaat uit ananas, kokos en rum. Een piña colada maken is helemaal niet moeilijk!
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 03-06-2022, dit recept is voor 1 persoon en duurt 10 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Snijd een stuk ananas af en maak een inkeping om deze op de rand van het glas te kunnen zetten.
Vul een groot glas met ijsblokjes en zet opzij.
Vul een blender of cocktailshaker met ijsblokjes en gebruik een barmaatje om 60 ml rum, 60 ml kokosmelk en 120 ml ananassap toe te voegen.
Shake tot alles goed koud en romig is en schenk in het grote glas met ijsblokjes. Je kunt het ijs uit de shaker wel of niet mee in het glas schenken, aan jou de keuze. Garneer met het stuk ananas en cocktail kersen, geniet ervan!
Welke rum voor piña colada?
Je kunt verschillende soorten rum gebruiken, meestal wordt er gebruik gemaakt van witte rum. Je kunt ook een deel bruine rum en een deel witte rum gebruiken. Er bestaan ook heerlijke rumsoorten met ananassmaak of kokossmaak, zoals Malibu.
Welke kokosmelk voor piña colada?
Je kunt in principe bijna elke soort kokosmelk gebruiken voor een pina colada, maar let erop dat je romige kokosmelk gebruikt voor een extra romige cocktail.
Wat betekent piña colada?
Piña betekent ananas (pineapple), colada betekent zeven (strained).
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.