Ohmydish.nl


Pasta pesto met kip

Een heerlijk makkelijk en snel recept voor pasta pesto met kip zet je binnen een half uurtje op tafel. Budget recept voor 4 personen.

Pasta pesto met kip
25 minuten 4 personen Hoofdgerechten
Pasta pesto met kip

Ingrediënten

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • 2 kipfilets
  • 300 gram pasta naar keuze
  • 250 gram cherry tomaatjes
  • 1 kleine ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml room
  • 190 gram groene pesto
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram grana padano
  • 4 takjes peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout
Pasta pesto met kip ingrediënten
↑ klik op de foto om te vergroten

Kookgerei nodig

(✓ Tip: klik om af te vinken)

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Pan
  • Diepe koekenpan
  • Vergiet

Recept printen Bekijk reacties (0) Opslaan in collectie

Bereiden

25 minuten 4 personen Hoofdgerechten

Bekijk het orginele recept via:
https://ohmydish.nl/recept/pasta-pesto-met-kip


Voorbereiding – 10 minuten

Verhit de koekenpan op middelhoog vuur. Rooster de pijnboompitten totdat deze goudbruin van kleur geworden zijn. Gebruik hiervoor een droge pan, zonder olie of boter. Zet het vuur dan weer uit en zet de pijnboompitjes in een kommetje opzij.

Pel de kleine ui en 2 teentjes knoflook en snijd deze zo fijn mogelijk. Halveer of snijd 250 gram cherry tomaatjes in kleinere stukjes. Snijd 2 kipfilets in kleine blokjes of reepjes.

Vul de pan met water en breng deze aan de kook. Kook hierin de pasta gaar, bijvoorbeeld penne of farfalle. Je kunt elke soort pasta gebruiken. Giet de pasta af zodra deze beetgaar is, je kunt de pasta in dezelfde pan bewaren met de deksel erop.

Verhit de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Fruit in de olijfolie de knoflook en ui aan. Voeg dan de blokjes kip toe en bak totdat de kip gaar geworden is. 

Pasta pesto met kip
Pasta pesto met kip

De pasta pesto met kip afmaken – 15 minuten

Voeg 190 gram groene pesto (een heel potje) toe samen met 200 ml room. Roer alles goed door en laat ongeveer 10 minuten lang zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg de gekookte pasta, tomaatjes en 50 gram grana padano (kaas) toe aan de pesto saus met kipstukjes en verwarm deze een aantal minuten mee. Roer alles goed door elkaar heen.

Serveer met fijngesneden verse peterselie en geroosterde pijnboompitten. Eet smakelijk!


Wat vind jij van dit recept?
6 stemmen


Heb je dit recept gemaakt of ga je deze maken?
Vermeld @ohmydish, tag #ohmydish op Instagram of sla dit recept op!


← Vorig recept
Krokante kaasrolletjes

Winter recepten

Kook een heerlijke winterse kost met behulp van deze winter recepten. Keuze uit winterse recepten voor stoofpotten, kerst, sinterklaas en drankjes om bij op te warmen.