Een makkelijke doordeweekse maaltijd die vooraf voor te bereiden is. Deze pasta ovenschotel met chorizo zit boordevol smaak en natuurlijk kaas. Te maken met weinig ingrediënten!
Dit recept bevat de volgende allergenen. Klik op het allergeen om naar alternatieve recepten te zoeken.
Gemaakt door Véronique
Geplaatst op 06-01-2018, dit recept is voor 4 personen en duurt 45 minuten.
Oprichter van Ohmydish (sinds 2014), staat het liefst de hele dag in de keuken. Ooit werkzaam in de horeca als zelfstandig werkend kok en helpt je graag om vertrouwen te krijgen in de keuken. Met haar makkelijk te volgen recepten, handige tips en kook kennis maak jij zelf de állerlekkerste gerechten! De recepten zijn voor iedereen toegankelijk, voor beginners tot gevorderde thuiskoks.
Bijgewerkt op: 24-07-2024
Vet de ovenschotel in met boter en wrijf er met een knoflookteen overheen. Snijd de knoflook dan doormidden. Breng een liter bouillon aan de kook samen met de doormidden gesneden knoflookteen voor extra smaakvol water.
Kook hierin de pasta gaar, de exacte kooktijd is afhankelijk van de type pasta die je gebruikt. Snijd ondertussen de chorizo in niet al te grote stukjes en rasp de emmentaler.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Giet de pasta af, verwijder de knoflookteen en roer hier een klont boter doorheen samen met de roquefort en een klein handje van de geraspte emmentaler.
Doordat de pasta warm is, zal de kaas smelten. Roer hier dan ook de chorizo en room doorheen en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de pasta oven de ovenschotel en maak af met een flinke laag geraspte kaas. Bak de ovenschotel ongeveer 20 minuten in de oven, of tot de kaas mooi goudbruin is.
Garneer eventueel met peterselie en serveer met een salade. Eet smakelijk!
Per 1 persoonsportie:
Er zijn nog geen reacties achtergelaten jij kunt de eerste zijn!
Je e-mailadres zal niet worden getoond. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *
Sinds 2014 de lekkerste recepten van over de hele wereld! Helemaal gratis.
Aan de inhoud van Ohmydish kan op geen enkele wijze rechten worden ontleend.
Alle rechten voorbehouden. Teksten op deze website mogen nooit zonder toestemming worden overgenomen.